Insamling till UNHCR under mars månad

Under mars månad fyrdubblade Solidaritetsfonden medlemmarnas bidrag till vår Ukraina-insamling.

När Putins brutala anfall mot Ukraina startade och invasionen var ett faktum beslutade Akademikerförbundet SSR:s solidaritetsfond att skänka 250 000 kronor för framför allt humanitära ändamål via Röda Korset och UNHCR samt för demokratiutveckling och stöd till fackliga kollegor via Olof Palmes Internationella Center, världsfacket ITUC och IFSW, International federation of Social Workers.

Det brutala kriget har fortsatt och behovet av humanitärt stöd är enormt. Många miljoner människor från Ukraina befinner sig på flykt. Därför har Solidaritetsfonden startat en särskild medlemsinsamling till stöd för UNHCR:s arbete i och runt Ukraina. Under mars månad fyrdubblar fonden alla bidrag upp till en viss gräns.

Hittills har fyra överföringar från Ukraina insamlingen till UNHCR gjort på totalt 461 256 sek. Den totala överföringen sedan kriget började är därmed 561 256 sek.

Styrelsen har beslutat att för insättningar från medlemmar, på max 5 000 SEK, skänker Solidaritetsfonden fyra gånger så mycket, till ett maxbelopp på 700 000 SEK.

Insamlingen pågår under mars månad 2022. Vårt swish 123 594 85 00 är öppet. Ange UKRAINA i meddelanderutan. 

Har du frågor, kontakta förbundets internationella sekreterare maria.ostberg-svanelind@akademssr.se