Nytt nummer – tema ny i yrket

omslag

Hur är det att gå från teori till praktik? Vilka är de största utmaningarna och hur är det egentligen ställt med arbetsplatsernas introduktioner? I nya numret av Socionomen undersöker vi nyexade socionomers första tid på jobbet. 

Att vara socionom är ett svårt och komplext yrke som det inte går att lära sig i skolbänken. Universitetet kan förbereda, men det är ute på arbetsplatserna som socionomer formas till professionella yrkesmänniskor. I det här numret undersöker vi hur nyexade ska få en bra start i yrkeslivet.

Som läsare får du även möta Johan Nikula, samtalsterapeuten som hjälper unga män att sluta slå, och läsa om social dumpning och levnadsvillkor för missbrukare. Läs mer här

Inte prenumerant? 

Som medlem i Akademikerförbundet SSR kan du prenumerera på tidningen för 29 kronor i månaden. Då ingår:

  • Obegränsad tillgång till samtliga artiklar på Socionomen.se
  • Tidningen hem i brevlådan 8 nr/år
  • Socionomens nyhetsbrev i din inkorg varannan vecka

Läs mer och teckna en prenumeration här

Om tidningen

Socionomen är Sveriges ledande oberoende tidskrift för kvalificerat socialt arbete och psykoterapi. Socionomen ges ut av Akademikerförbundet SSR och produceras av A4. Som prenumerant får du tillgång till unika artiklar, granskningar, forskningsnyheter och verktyg som ger dig inspiration i din yrkesvardag och stöd i din profession. Tidningen grundades 1987, har en fri och självständig ställning och bedrivs med tryckfrihetsförordningen som grund.