Därför ska du som är chef gå med i facket

Som chef är du både arbetsgivare och arbetstagare och kan lätt bli trängd både uppifrån och nerifrån. Precis som andra arbetstagare har du nytta av att vara med i facket – och extra stor nytta av ett fack med en egen förening för chefer. 

Som medlem i Akademikerförbundet SSR och Svensk Chefsförening behöver du aldrig vara ensam i din yrkesroll. Vi fungerar som en stark samarbetspartner och finns här om du behöver stöd i arbetsrättsliga tvister med arbetsgivaren. Vi erbjuder våra tjänster konfidentiellt där både arbetsgivaren och det lokala facket hålls utanför.

Förutom praktisk individuell hjälp, genomför vi även aktiviteter för att lyfta fram ledarskapet och chefsrollen. Svensk Chefsförening erbjuder dig som chef ett forum för kompetensutveckling och främjar erfarenhetsutbyte och yrkesgemenskap. Vi arrangerar seminarier, utbildningar och deltar i den offentliga debatten i ledarskapsfrågor. 

3 skäl till att bli chefsmedlem

1. Vi är akademikerförbundet för dig som är chef

Vi driver frågor som är viktiga för dig som chef, med koppling till din profession och utbildning. 

2. Du får ett tryggt och kunnigt chefsfackligt stöd

Du får särskilt stöd i frågor om arbetsrätt, lön och chefsrollen. Alla våra chefsförhandlare har egen chefserfarenhet och företräder bara dig som är chefsmedlem hos oss. Kontakta vår Chefsrådgivning här

3. Du får utvecklings-, karriär- och omställningsstöd

Oavsett om du vill vidareutvecklas där du är, själv ta steget eller tvingas röra dig vidare så får du professionell, individuell rådgivning som en del av ditt medlemskap. Läs mer om förmånen här

Inte medlem än? Ansök om medlemskap här

Redan medlem men inte registrerad som chef? Uppdatera dina uppgifter här

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på medlemskapet men vill veta mer? Fyll i formuläret så ringer vi upp dig. 

Har du precis blivit chef?

Grattis!

Svensk Chefsförening stöttar dig

Parasoll

Boka våra fritidshus

Du som är medlem i Akademikerförbundet SSR kan hyra förbundets fritidshus och lägenheter i Frankrike, Spanien och Jämtland.

Dröm här