Två steg till trygghet i arbetslivet 48%

leende tjej

48% rabatt för nyexade

Gäller i två år efter examen

Ung man vid dator

Maxa din trygghet i arbetslivet

När man är nyexad och tar första stegen in på arbetsmarknaden är det lätt att känna sig lite vilsen. Det är mycket man ska förstå. Villkor, avtal, löner. Och vad betyder allmän visstidsanställning? Vad gäller om jag tar ett gigjobb? Vad får arbetsgivaren göra, vad måste du göra? 

Man är lite extra utsatt när man är ny helt enkelt. Då är det skönt med någon att fråga. Skönt med lite extra trygghet. Skönt att känna att någon har ens rygg.

Två viktiga steg till trygghet

Det finns två extra viktiga steg att ta för dig som är ny på arbetsmarknaden. Gå med i ett fackförbund med inkomstförsäkring, och gå med i a-kassan. 

kvinna med glasögon

1. Gå med i ett fackförbund som organiserar din utbildning och kan din profession.

Då får du stöd från ett förbund som förstår din arbetsmarknad och kan ditt yrke. Du som är högskoleutbildad inom beteendevetenskap, ekonomi, folkhälsa, personalvetenskap, samhällsvetenskap eller socialt arbete kan vara med i Akademikerförbundet SSR. 

Det är också viktigt att ditt fack har en inkomstförsäkring som ingår i medlemskapet. Vår inkomstförsäkring ingår utan extra kostnad, har högt tak och gäller vid egen uppsägning. Dessutom ingår karriärcoachning.

två personer går med paraply

2. Gå med i Akademikernas a-kassa.

Akademikernas a-kassa är Sveriges största a-kassa, och har dessutom låg avgift. 

Om du är med i a-kassan kan du få pengar om du skulle bli av med jobbet. Dessutom måste du vara med i a-kassan för att få pengar från fackets inkomstförsäkring.

Tillsammans ger vi trygghet till varandra

  • Inkomstförsäkring som kompletterar a-kassan
  • Rådgivning och stöd om du får problem
  • Lönestatistik och personlig rådgivning
  • Förhandlings- och rättshjälp
  • Karriärstöd när du vill byta jobb
  • Inflytande på arbetsplatsen