Enda fackförbundet som växt oavbrutet sedan 50-talet

Akademikerförbundet SSR har ökat sitt medlemsantal varje år sedan vi bildades 1958, det enda fackförbund som kan visa på en obruten uppåtgående trend. 2023 ökade Akademikerförbundet SSR med 2 000 yrkesverksamma medlemmar, vid årsskiftet var det totala antalet 77 828 medlemmar, en total ökning med 3,2%.

  • Vi är stolta över de starka medlemssiffrorna. Det är hårt arbete som ligger bakom framgångarna. Det är tack vare våra lokala förtroendevalda, vårt dagliga fackliga arbete och vårt starka påverkansarbete som vi ökar. Målet är nu att nå 80 000 medlemmar under detta år, säger Heike Erkers ordförande Akademikerförbundet SSR.

De senaste tio åren har antalet medlemmar ökat med hela 23,5 procent och det gör att vi är ett av de fackförbund som står starkast inför framtiden. Ökningen sker framför allt bland yrkesverksamma som har ökat med 32 procent på tio år.

  • Förbundet har under 65 år aldrig minskat i medlemsantal. Förra året växte vi med över tre procent och vi ser en särskilt stor tillströmning bland yngre medlemmar. Vi står starkt rustade för framtiden, säger Lars Holmblad förbundsdirektör Akademikerförbundet SSR

Vi hade vid årsskiftet 64 442 yrkesverksamma medlemmar, 70 procent av de yrkesverksamma medlemmarna är 49 år eller yngre.