Häng med i forskningen om socialt arbete

Gruppfoto på styrelsen

Akademikerförbundet SSR driver tillsammans med Stockholms Universitet och i samarbete med University of California den digitala tidskriften International journal of social welfare med syfte att sprida den senaste forskningen kring socialt arbete.

På institutionen för socialt arbete på Stockholms universitets sker mycket av arbetet för att samla artiklar och sprida kunskapen om den senaste forskningen kring socialt arbete internationellt.

  • Tidskriften är viktig för att den omsätter socialt arbete i en bredare socialpolitisk kontext och att det sker med ett internationellt perspektiv. Att kunna se likheter och trender internationellt är en viktig del av arbetet, säger Åke Bergmark professor i socialt arbete vid Stockholms universitet.

Akademikerförbundet SSR är professionsförbundet för socialt arbete och vill genom tidskriften ge ett större djup och möjlighet för våra medlemmar att söka mer kunskap.

  • Det är viktigt med fokus på forskning och kvalitet i en tid när vi ser att politiska beslut inte alltid sker med grund i forskningen. Tidningen har uppdraget att jobba med vetenskapliga artiklar och kunskapsspridning vilket är viktigt för oss som det professionsförbund inom socialt arbete, säger Heike Erkers, ordförande för Akademikerförbundet SSR och för International journal of Social Welfare

Vill du hänga med i den främsta internationella forskningen om socialt arbete?
Läs mer och skriv upp dig på International Jurnal of Social Welfares nyhetsbrev!

På bild från vänster till höger:

Åke Bergmark professor i socialt arbete vid Stockholms universitet med inriktning på ekonomiskt bistånd
Stefan Wiklund professor och prefekt i socialt arbete vid Stockholms universitet med inriktning på barn- och unga.
Heike Erkers, ordförande för Akademikerförbundet SSR samt tidskriften
Renate Minas universitetslektor i socialt arbete vid Stockholms universitet med inriktning ekonomiskt bistånd och välfärdsfrågor.
Vivian Ichu, ekonomichef
Josefine Johansson, ansvarig för tidskriften hos Akademikerförbundet SSR
Fredrik Hjulström, socialpolitisk chef