Karriärmånad: Digitala föreläsningar för dig som är student

två studenter på universitetet

Under april bjuder Akademikerförbundet SSR in alla studentermedlemmar till vår karriärmånad. Alla våra medlemsgrupper får en lunchtimme där vi kommer prata arbetsmarknad, löneläge och även få möjlighet att höra från yrkesverksamma om hur deras arbetsliv ser ut!

Välkommen på en digital karriärföreläsning för personalvetare!

Jesper Borg, Recruitment and Selection specialist på IKEA, tillsammans med Julia Friman, Konsultchef/Rekryterare på Inpeople Sverige, berättar om sin väg från examen till sina nuvarande roller. Ni kommer få höra om deras olika vägar och hur deras vardag på respektive arbetsplatser ser ut idag. Både Jesper Borg och Julia Friman tog examen 2022 från HR-programmet vid Linköpings universitet och var under studietiden engagerade i utskottet för mottagningen av nya studenter vid HR-programmet. Passa på att få höra mer om hur de fick sina första jobb efter examen och få tips inför din framtida karriär.

Akademikerförbundet SSR kommer även berätta om arbetsmarknads- och löneläget för personalvetare. Anmäl dig för att få länken till föreläsningen som du även har möjlighet att se i efterhand via samma länk.

Dag: Tisdag 9:e april
Tid: kl. 12.00-13.00
Plats: Digitalt via Teams Live

Länk till anmälan personalvetare: https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/434750427648475F437140

 

Välkommen på en digital karriärföreläsning för samhällsvetare!

Beatrice Högå, Enhetschef på Länsstyrelsen Värmland, berättar om sin väg från examen till sin nuvarande roll. Ni kommer få höra om Beatrice Högås vardag som enhetschef och hur hon hamnade där hon är idag. Beatrice Högå har en master i Political Science och en master i Project management från Karlstads universitet. Efter examen har Beatrice Högå haft uppdrag som bland annat verksamhetsutvecklare, verksamhetschef och utvecklingsledare. Passa på att få höra mer om Beatrice Högås väg in på arbetsmarknaden och få tips inför din framtida karriär.

Akademikerförbundet SSR kommer även berätta om arbetsmarknads- och löneläget för samhällsvetare. Anmäl dig för att få länken till föreläsningen som du även har möjlighet att se i efterhand via samma länk.

Dag: Onsdag 10:e april
Tid: kl. 11.30-12.30
Plats: Digitalt via Teams Live

Länk till anmälan samhällsvetare: https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/434750407043405A467940

 

Välkommen på en digital karriärföreläsning för folkhälsovetare!

Li Merander, Folkhälso- och barnrättsstrateg, berättar om sin väg från examen till sin nuvarande roll på Svalövs kommun. Ni kommer få höra om Li Meranders vardag som folkhälso- och barnrättsstrateg och hur hon hamnade där hon är idag. Li Merander tog sin examen i folkhälsovetenskap från Malmö universitet. Efter examen har Li Merander haft uppdrag som bland annat projektledare, verksamhetsutvecklare, folkhälsoutvecklare och projektsamordnare. Passa på att få höra mer om Li Meranders väg in på arbetsmarknaden och få tips inför din framtida karriär.

Du får även höra Maria Kalingas Ruin, professionsombudsman för folkhälsovetare, berätta om arbetsmarknads- och löneläget. Anmäl dig för att få länken till föreläsningen som du även har möjlighet att se i efterhand via samma länk.

Dag: torsdag 11:e april
Tid: kl. 12.30-13.30
Plats: Digitalt via Teams Live

Länk till anmälan folkhälsovetare: https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/434750407948415F457940 

 

Välkommen på en digital karriärföreläsning inom socialt arbete!

Maria Wendelstig, Projektledare ROC - Regionalt operativt center, berättar om sin väg från examen till sin nuvarande roll på Länsstyrelsen. Ni kommer få höra om Maria Wendelstigs vardag som projektledare och hur hon hamnade där hon är idag. Maria Wendelstig tog examen som socionom vid Linköpings universitet 2010 och är även auktoriserad socionom. Efter examen har Maria Wendelstig haft uppdrag som bland annat socialsekreterare, ledarskaps- och chefskonsult och enhetschef. Passa på att få höra mer om Maria Wendelstigs väg in på arbetsmarknaden och få tips inför din framtida karriär.

Du får även höra Kenneth Innergård, professionsombudsman för socionomer, berätta om arbetsmarknads- och löneläget. Anmäl dig för att få länken till föreläsningen som du även har möjlighet att se i efterhand via samma länk.

Dag: Onsdag 17:e april
Tid: kl. 12.00-13.00
Plats: Digitalt via Teams Live

Länk till anmälan socionom: https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/434750457043435C4A7940

 

Välkommen på en digital karriärföreläsning för ekonomer!

Karolina Andersson, ekonom, berättar om sitt arbetsliv inom det civila samhället. Att vara ekonom i en sektor som styrs av andra värden än ekonomisk vinst, kontrasten av att arbeta i Sverige och Afghanistan. Hon kommer berätta om vad som motiverade hennes yrkesval, och vilka vägval som följt efter hennes examen i nationalekonomi vid Linköpings universitet. Karolina har haft roller som ekonomiassistent, ekonomihandläggare, enhetschef, ekonomichef och arbetar idag som kanslichef.

Du får även höra om det aktuella arbetsmarknads- och löneläget för ekonomer. Anmäl dig för att få länken till föreläsningen.

Dag: Torsdag 18:e april
Tid: kl. 12.00-13.00
Plats: Digitalt via Teams Live

Länk till anmälan ekonom: https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/434750457540465A477440

 

Välkommen på en digital karriärföreläsning för beteendevetare!

Cecilia Bisgaard, Program and community manager, berättar om sin väg från examen till sin nuvarande roll på KTH. Ni kommer få höra om Cecilia Bisgaards vardag som program and community manager och hur hon hamnade där hon är idag. Cecilia Bisgaard tog sin examen i beteendevetenskap från Lunds universitet och har även en internationell master i management från Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Efter examen har Cecilia Bisgaard haft uppdrag som bland annat incubator and project manager, community and partnership manager och head of community development. Passa på att få höra mer om Cecilia Bisgaards väg in på arbetsmarknaden och få tips inför din framtida karriär.

Du får även höra Maria Fladvad, professionsombudsman för beteendevetare, berätta om arbetsmarknads- och löneläget. Anmäl dig för att få länken till föreläsningen som du även har möjlighet att se i efterhand via samma länk.

Dag: Tisdag 23:e april
Tid: kl. 12.00-13.00
Plats: Digitalt via Teams Live

Länk till anmälan beteendevetare: https://www.anpdm.com/public/event/RegistrationForm/434750407945445F4A7040