Maria Wendelstig välkomnas som ny ledamot i Nämnden för socionomauktorisation

Auktorisation av socionomer höjer professionaliteten och stärker det sociala arbetet. Nämnden för socionomauktorisation är glada att välkomna Maria Wendelstig som ny ledamot.

Nämndens roll är att säkerställa att auktoriserade socionomer besitter den nödvändiga kompetensen och lämpligheten för att arbeta med patienter och klienter inom det kvalificerade sociala arbetsfältet. 

Om Maria Wendelstig

Maria Wendelstig, som har arbetat som socionom sedan 2010 och blev auktoriserad 2016, har en djup förankring i yrket och dess värderingar. Hon har också erfarenhet av att vara chef inom socialtjänsten, vilket har gett henne insikter i både praktiska och ledningsmässiga aspekter av yrket. Hon har aktivt uppmuntrat sina medarbetare att söka auktorisation och ser det som en möjlighet att öka yrkets attraktivitet och kvalitetssäkra värdet gentemot medborgarna. 

Genom sitt engagemang och sin erfarenhet ser Maria Wendelstig fram emot att bidra till nämndens arbete att få fler att söka auktorisationen för att göra den ännu mer värdefull och attraktiv. 

Varmt välkommen Maria!

Nämnden för socionomauktorisation

Nämnden för socionomauktorisation inrättades 1998 av Akademikerförbundet SSR. Nämnden ger utbildade och erfarna socionomer möjlighet att bli auktoriserade och står som garant för att en auktoriserad socionom har formell teoretisk kompetens, praktisk erfarenhet och är lämplig att arbeta som socionom med patienter eller klienter.

Vill du veta mer om fördelarna med att bli auktoriserad socionom och hur du gör för att bli auktoriserad? Här finns mer information!