Pensionsrådgivning för dig som har eget företag

Tre kollegor med kaffekoppar vid ett bord. De ser glada ut.

Som företagare ansvarar du själv för din trygghet och framtida pension. Detta kan kännas betungande, men är en stor möjlighet!

Du kan anpassa ditt pensionssparande och försäkringsskydd helt baserat på din livssituation. Det kan vara idé att boka in en tid för pensionsrådgivning hos någon av de aktörer som finns på marknaden, oftast tillhandahåller bankerna den typen av tjänst.

Du som är medlem i Akademikerförbundet SSR, har möjlighet till en fullständig pensions och försäkringsanalys via Folksams certifierade rådgivare, helt utan kostnad.

Hur gör jag?

För att kunna göra en fullständig analys behöver Folksam en informationsfullmakt från dig så att de får tillgång till dina pensionsintjänanden och försäkringar.

  1. Skriv ut fullmakten, skriv under, scanna och skicka in på epost pensionsradgivning@folksam.se Om du kryssar i de försäkringsbolag som du känner till att du har försäkringar i, så kortar du av tiden för Folksams återkoppling till dig.
  2. Det tar tre till fyra veckor att genomföra analysen. Folksam kontaktar dig antingen för kompletterande frågor, alternativt för att boka en tid för rådgivningsmöte.
  3. Dags för rådgivningsmöte, du får en personlig rådgivning av en certifierad företagsrådgivare på Folksam. I mötet får du din fullständiga pensions- och försäkringssamanställning så att du sen känner dig trygg att fatta beslut om din framtid.