Stegen i utbildningen Hen-Hon-Han

Den här sidan är till för dig som är antagen till vår utbildning Hen-Hon-Han. Du som deltagare ska ha fått en bekräftelse via mail - och på den här sidan hittar du mer information om utbildningen och dess olika steg. Varmt välkommen!

Utbildningen består av totalt 3 steg

 • Steg 1 gör du hemma innan kursstart.
  Hemuppgifterna tar ca 1 timme, och det är bra om du kan sitta ostört.
 • Steg 2 i utbildningen är genomförandet av utbildningstillfälle 4 dagar inklusive Pride-paraden.
 • Steg 3 i utbildningen består av hemuppgift att ta med sig hem efter utbildningen. Det här är avslutningen på den här utbildningen, och allt bygger på en process med lärande, aktivt deltagande och medskapande.

För att utbildningen ska ge dig största möjliga nytta är det viktigt att du tar del av och genomför hemuppgifterna. Ett aktivt deltagande under såväl den teoretiska delen av kursen som genom besök i Pride house och i Pride park förutsätts för att helheten i utbildningen ska uppnås.

Om du blir sjuk, har frågor eller något du vill informera om innan utbildningen, hör av dig till kursadministratören. 

Steg 1 - Inför utbildningen vill vi att ni förbereder er genom att:

2019 var det 50 år sedan Stonewallupproret, vilket var startskottet till Pride, då producerades en hel del intressanta poddar som fortfarande är aktuella för att få lite bakgrund till Pride. Vi vill gärna att ni lyssnar på P3 dokumentär om Stonewall. Samt minst en av de övriga föreslagna poddarna nedan som förberedelse: 

Steg 3 - Hemuppgifter efter genomfört utbildningstillfälle:

Uppföljning av handlingsplan framtagen under utbildningen

Ansvarig kursledare: Malin Fröjmark Malin.frojmark@akademssr.se

Kursadministratör: Zara Hammarberg zara.hammarberg@akademssr.se

 • Hotell i allmänhet: Samtliga deltagare med beviljat boende skall bo på hotell Clarion Hotel Amaranten under kursen. Beviljat boende får de som inte bor i Stockholm.

  Hotell natten innan kursstart: Kursstart är satt till 12:00. Vi utgår därför att ni som behöver resa gör det på förmiddagen samma dag. Är det så att du som deltagare behöver påbörja resan före 06.00 står Akademikerförbundet SSR för hotellrum även natten innan kursstart. 

 • Taxi: Resor med taxi ska ske väldigt restriktivt och undantagsvis. Tänk på det. Vid undantagsfall så bokas taxi på egen hand och man lägger ut pengar, alltså inte via Tranås resebyrå. Det går snabbt att ta sig med tunnelbana till kansliet på Mariedalsvägen 4 från T-centralen.

  Hitta hit och SL-resor

  Akademikerförbundet SSR:s lokaler ligger på Mariedalsvägen 4 på Kungsholmen. Tunnelbanestation: Stadshagen.

  Enklast tar du dig hit med tunnelbanans Blå linje. Då det byggs i vårt område så är endast en tunnelbaneuppgång öppen, den bakre i tågets färdriktning. Uppe på gatuplan du längs med St Göransgatan mot det stora bygget och fram till Mariedalsvägen där du svänger av till höger. Följ Mariedalsvägen nedför backen mot vattnet. Den tegelröda byggnaden på vänster sida är vårt hus. Loggan syns tydlig på fasaden. Kurslokalen ligger i markplan. Gå förbi huvudentrén ungefär 25 meter, till Konferensen. Framme!

  Boka inte SL-kort hos Tranås Resebyrå

  Akademikerförbundet SSR står för ett 72-timmarskort på SL. Den som inte har ett eget SL-kort kan med fördel köpa ett sådant i tunnelbanespärrarna (även SL-Center, Pressbyrån och 7eleven säljer dem) och ladda det med 72-timmarsresor eller köpa ett 72-timmars kort i SL-appen.

  Det gör att ni för ett fast pris kan åka i 72 timmar, och vi kommer att åka dagligen mellan Kansliet, Pride house och Pride Park. Se till att ditt kort aktiveras först på onsdag morgon. Spara kvittot, hanteringen för resekostnadsutlägg tar vi upp på kursen.

 • För att kunna delta på seminarier i Pride House och för att kunna delta på mässan/Pride Park krävs entrébiljett. Vi har en entrébiljett för en hel vecka till samtliga deltagare. De stockholmare (eller andra tillresta) som vill ha ut sin entrébiljett för att kunna besöka Pride House redan under måndag eller tisdag får höra av sig till mig så löser vi det den vägen, annars delas dessa ut på kursen på onsdagen.

  Och programmen i Pride House kommer inom kort att presenteras här: Pride House – Stockholm Pride. Det här programmet kommer att utgöra navet i extra kompetenspåfyllning då vi ska nyttja eftermiddagarna till seminarier och workshops på Pride House.