HR-antologin - boken för dig som är personalvetare

På en ständigt föränderlig arbetsmarknad är HR-professionen viktigare än någonsin. Nu samlar Akademikerförbundet SSR några av Sveriges främsta forskare och författare inom HR i en antologi för att stärka HR-professionen.

""

Johanna Flanke, Generalsekreterare i Sveriges HR-förening och Maria Fladvad, professionsombudsman på Akademikerförbundet SSR.

Antologin tas fram i samarbete med HR-föreningen. Fjorton forskare kommer att medverka i boken som släpps under HR-dagarna 25 - 26 oktober. De medverkande kommer ge olika perspektiv på HR-professionens utveckling, praktik och framtid utifrån sina expertområden.

– Vi hoppas att boken ska bidra till att du som arbetar inom HR känner dig stärkt i din HR-profession, din roll och funktion och att du får reflektera över ditt hantverk som HR-medarbetare, säger Maria Fladvad, professionsombudsman på Akademikerförbundet SSR.

Ämnen som kommer tas upp är bland annat hur svensk arbetsmarknad kommer se ut framöver och på vilket sätt det påverkar HR? Det handlar också om hur HR kan bidra  till innovation i företag och om personalspecialisternas kamp för erkännande och status – och många fler ämnen.

Medverkande skribenter:

Stefan Tengblad och Agneta Häll, Centrum för global HRM

Andreas Werr och Philip Runsten, Handelshögskolan i Stockholm

Louise Bringselius, Lunds universitet, Handelshögskolan i Stockholm

Freddy Hällstén, Göteborgs universitet

Per Thilander, Göteborgs universitet. Centrum för global HRM

Lotta Stern, Ratio

Leif Denti, Göteborgs universitet

Johan Berglund, Handelshögskolan i Stockholm

Nina Bozic, Rise

Erica Falkenström, Institutet för framtidsstudier

Petra Herzfeld-Olsson, Stockholms universitet

Maria Steinberg

HR-antologin tas fram av Premiss förlag och redaktör är Daniel Mathisen.

Känns det långt till oktober och boklanseringen? Många av våra medverkande forskare har gästat poddar såsom Fråga forskaren, Chefspodden eller Samhällsvetarpodden. Klicka på deras namn så länkas du vidare till lyssning.

Ung kvinna på bibliotek

Såklart studenterna ska få en bok

Akademikerförbundet SSR förbereder för lokal boklansering på de lärosäten som får våra skribenters hjärtan att klappa lite extra. Vi tänker oss ett göttigt boksnack, samtal om HR och kommande arbetsliv, något gott att tugga på och ett eget exemplar av boken att ta med hem.

Håll utkik efter ett lokalt evenemang på ditt lärosäte från november 2024 och framåt. Se till att du får Akademikerförbundet SSR:s nyhetsbrev för studenter och en egen inbjudan. Bli medlem idag!

Bli studentmedlem för en hundring
Två kvinnor i konferensrum

Fackförbundet för personalvetare

Personalvetarna är nyckelpersoner inom varje organisation. Vi är professions- och fackförbundet för dig som är utbildad personalvetare eller som arbetar inom HR-området men har en annan samhällsvetenskaplig examen. Vi jobbar för att stärka både yrkesroll och villkor för HR-medarbetare runt om i Sverige.

Läs mer om ditt fackförbund här