Vem vinner på den nya arbetsmarknadspolitiken?

Föredrag om vinnare och förlorare på arbetsmarknadspolitiken

Föredrag om vinnare och förlorare på den nya arbetsmarknadspolitiken.

Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR som såväl har suttit i Arbetsmarknadsutredningens referensgrupp och sitter i Arbetsförmedlingens partsråd beskriver förutsättningarna som nu finns för en inkluderande arbetsmarknadspolitik.

Läs även

Skärmavbild 2020-05-27 kl. 09.05.14.png

Tvångs-LOV spär på problemen

REPLIK DN DEBATT 25/5.

Ursula Berge och Simon Vinge, Akademikerförbundet SSR: Kommunmedborgare ska själva kunna välja hur omsorgen ska bedrivas utifrån de lokala förutsättningar som finns.

Vi måste kunna överge modeller som skapar så negativa effekter att folk far illa av dem – oavsett om det handlar om äldre eller arbetslösa. Det vore klädsamt om även välfärdsföretagarna hade modet att se, och vilja åtgärda, sådana brister.

 

Läs hela artikeln på DN Debatt

Läs mer
A0872FB0-0CB2-4ED7-97EC-A7BA9B8643B6.jpeg

LOV-experiment läcker energi från AF

I krisen måste Arbetsförmedlingen fokusera på de åtgärder man vet fungerar, inte en ny svårutvärderad försöksverksamhet med en rad problem, skriver flera fackliga utredare.

Läs hela debattartikeln i Arbetsvärlden.

Läs mer
ursulaAF_0.png

Ideologistyrd ansvarslöshet

Att helt utan kunskapsunderlag fortsätta att reformera Arbetsförmedlingen under nuvarande omständigheter, som Timbro vill, är att säga att man sätter sin ideologi framför landets 71 000 nyvarslade och 427 000 arbetslösa – en grupp som kan vara 800 000 vid årets slut, replikerar Akademikerförbundet SSR:s samhällspolitiska chef Ursula Berge.

Läs artikeln och tidigare inlägg i Dagens Samhälle.

Läs mer
SvD.png

Reformeringen av AF är igång igen: ”Obegripligt”

Antalet arbetslösa fortsätter att öka, och sedan 1 mars har Arbetsförmedlingen tagit emot fler än 109 000 nya arbetssökande. Trots det fortsätter reformeringen av Arbetsförmedlingen som om inget har hänt. "Obegripligt", säger Ursula Berge med fler i en artikel i Svenska Dagbladet i dag

Läs mer