Allt det här får du som studentmedlem

Som studentmedlem har du tillgång till en mängd förmåner – från karriärrådgivning och intressanta workshops till försäkringar och hjälp med ditt CV. Och det kostar bara 100 kronor för hela studietiden.

Bli studentmedlem i Akademikerförbundet SSR

CV-granskning

Mejla oss ditt CV så får du feedback inom två arbetsdagar från vår CV-granskning. Ditt CV granskas av våra experter utifrån layout, språk och relevans. 

Linkedin-granskning 

Mejla oss en länk till din Linkedin-profil så ger våra experter feedback inom två arbetsdagar. Vår Linkedin-granskning ger feedback utifrån relevans, struktur och språk. 

Simulerad anställningsintervju

Var förberedd! Kör en simulerad anställningsintervju inför din riktiga anställningsintervju.

Karriärrådgivning

Din karriär börjar långt innan du tar det första steget in hos din första arbetsgivare. Vi förbereder dig på möjligheterna som ligger framför dig, och hjälper dig upptäcka värdet av de erfarenheter som du redan har. Vår karriärrådgivning är kostnadsfri för studentmedlemmar.

Föreläsningar, workshops och seminarier 

Som studentmedlem får du tillgång till föreläsningar, workshops och seminarier kring jobb och karriär. Det kan vara cv-föreläsningar, smarta extrajobb och seminarier om just din yrkesroll och arbetsmarknad.

Studiebesök

Varje termin anordnar vi mängder med studiebesök på olika intressanta arbetsplatser runt om i landet. 

Börja samla kvalifikationstid till inkomstförsäkringen redan under studietiden. Bli medlem nu.

Försäkringar

Du får en studentolycksfallsförsäkring som ingår i ditt medlemskap under hela studieperioden, för alla medlemmar upp till 67 år. Försäkringen gäller dygnet runt och ger dig ersättning om olyckan är framme. Den täcker bland annat skador och kostnader vid invaliditet, tandskador och rehabilitering. I försäkringen ingår också en krisförsäkring. Akademikerförsäkring vet allt om olycksfallsförsäkringen för studenter. 

Dessutom får du medlemsrabatt på hemförsäkring och andra försäkringar hos Akademikerförsäkring och Folksam.

Tusen frågor

I medlemskapet ingår även samtalsstödet Tusen frågor – Ett nummer. Det är en telefontjänst dit du kan vända dig om du har problem i vardagen, och får kontakt med en expert inom det område du söker hjälp. 

Tidningsprenumerationer

Du får vår prisbelönta Akademikern fyra gånger per år. Du som studerar till personalvetare, samhällsvetare, beteendevetare eller folkhälsovetare får också ett års kostnadsfri prenumeration på Chefstidningen som tar upp ledarskaps-, organisations- och personalfrågor. Du som studerar socialt arbete får vår facktidskrift Socionomen kostnadsfritt första året, därefter får du rejäl medlemsrabatt.

Undrar du varför man ska vara med i facket redan under studietiden? Här hittar du svaret.

Inkomstförsäkring

Som studentmedlem samlar du kvalifikationstid till inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet. Den kompletterar ersättningen från a-kassan upp till 80 procent av lönen om du blir arbetslös.

Samma service och stöd som yrkesverksamma

Dessutom får du tillgång till samma service och expertis som våra yrkesarbetande medlemmar

Klicka här för att bli medlem

Vem kan bli medlem?

Akademikerförbundet SSR är förbundet för dig som studerar en utbildning som ger motsvarande180 hp inom

  • Beteendevetenskap
  • Ekonomi
  • Hälsovetenskap/folkhälsovetenskap
  • Personalvetenskap
  • Samhällsvetenskap
  • Socialt arbete 

Endast 100 kronor för hela studietiden!

Och du får samma stöd som yrkesverksamma medlemmar. 

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på medlemskap men vill veta mer först? Fyll i formuläret så ringer vi upp dig och berättar mer.