Seminarier - samhällsvetare

Klicka på bilden för att komma till YouTube.

Maktens kvinnor med Jenny Madestam. Är kvinnliga politiker mer utsatta än sina manliga kollegor? Verkar kvinnliga partiledare under samma villkor? Hur är det att vara maktens kvinnor?

 

Han är så bra på att ta egentid med Maria Farm
Jämställdhet i praktiken. Vem får styra över tiden eller störas? Hur ser vi på känslomässigt arbete och ansvar i vardagen? Vem har tolkningsföreträde och varför förblir vissa röster ohörda i arbetslivet?

 

Det svenska missnöjet med Lisa Pelling

 

Corona Express med Per Schlingmann

 

Maria Åkerlund: Allt ljus på teamet - en handbok för teamutveckling
Arbetsuppgifter blir alltmer komplexa och kräver allt oftare samarbete mellan människor med kompletterande kompetenser som tillsammans kan svara snabbt på omvärldens föränderliga krav. Samtidigt är team inte lösningen på alla problem. Denna föreläsning handlar om vad forskning, teorier och erfarenhet säger om hur vi bör organisera arbete och utveckla samarbete för största möjliga effektivitet och arbetstillfredsställelse. Föreläsningen kommer även att beröra de speciella omständigheter som Corona-pandemin medfört.
Maria Åkerlund, leg. psykolog och organisationskonsult. Hon är också en av författarna till boken Allt ljus på teamet - en handbok för teamutveckling.
Sändes 18 november 2020