8 tips som gör din LinkedIn mer professionell

Hur skapar du en professionell LinkedIn-sida som signalerar trovärdighet till arbetsgivare och rekryterare? Du får 8 snabba tips som gör din sida mer seriös. Du som är studentmedlem behöver bara logga in och kontakta oss så får du personlig feedback på din LinkedIn-profil. 

""

Förbättra din LinkedIn-sida:

 1. Profilsammanfattning: Skriv en engagerande och kortfattad sammanfattning som fångar din yrkesbakgrund, dina mål och vad du kan erbjuda.
 2. Profilbild: Använd en tydlig bild där du syns väl och ser professionell ut.
 3. Rubrik/titel: Använd en rubrik som visar din nuvarande roll och expertis. Se till att det återspeglar de typer av roller du är intresserad av.
 4. Erfarenhet: Beskriv din erfarenhet i korta men detaljerade punkter som betonar dina prestationer och resultat.
 5. Utbildning: Fyll i din utbildningsbakgrund och eventuella relevanta certifikat för att stärka din trovärdighet.
 6. Rekommendationer: Be kollegor, chefer eller kunder om rekommendationer för att stärka din profil och bygga förtroende.
 7. Aktivitet och deltagande: Var aktiv på plattformen genom att dela relevant innehåll, kommentera och interagera med ditt nätverk.
 8. Uppdatera regelbundet: Håll din profil uppdaterad med nya prestationer, roller och kompetenser för att visa din professionella utveckling.

Du som är studentmedlem får kostnadsfri feedback på din LinkedIn-profil. Logga in och kontakta oss idag. Vi ger dig personligt svar inom två dagar.

Vi stöttar dig från studietiden och genom hela karriären

Bli medlem du också

Bli studentmedlem för endast 100 kronor

Personlig LinkedIn-granskning och mycket mer ingår

 • Obegränsad tillgång till allt innehåll
 • Inkomstförsäkring
 • Rådgivning och stöd
 • Lönestatistik