Därför är Tjänstepensionens dag värd att firas

Tjänstepensionen blir allt viktigare för den framtida pensionen. Ju högre lön du har, desto större del av den sammanlagda pensionen kommer att bestå av tjänstepension. Trots att tjänstepensionen är så pass viktig är det dock få som känner till dess betydelse. Därför behövs Tjänstepensionens dag den 27 september. 

Därför behövs Tjänstepensionens dag 

Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektivavtalade men det finns också andra tjänstepensionslösningar. Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen så är det ganska många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Det är få anställda som frågar om de har tjänstepension men det är heller inte många arbetsgivare som faktiskt berättar om den fina löneförmån som företaget erbjuder sina anställda.

Därför har pensionsbranschen gått samman och uppmärksammar tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och tycker att den borde få mer uppmärksamhet!

Läs mer om Tjänstepensionens dag här, och fira årets dag med Lady Silver, en av Sveriges äldsta influencers. 

Fakta om Tjänstepensionens dag

Tjänstepensionens dag infaller den 27 september varje år. I år firar vi dagen för elfte gången. Syftet är att uppmärksamma vikten av att ha en tjänstepension och att inspirera arbetsgivare att informera sina anställda om tjänstepension.