Digital utbildning i likabehandling och lönekartläggning

Utbildningen vänder sig till förbundets förtroendevalda inom alla sektorer som löneförhandlar och/eller sitter i samverkan kring lönekartläggningar och likabehandlingsfrågor.

Syftet med utbildningen är att stärka fackligt förtroendevalda i arbetet med likabehandlingsfrågor utifrån diskrimineringslagstiftningen och arbetet med att upprätta, tillämpa och ifrågasätta lönekartläggningar.

Utbildningen vänder sig till förbundets förtroendevalda inom alla sektorer som löneförhandlar och/eller sitter i samverkan kring lönekartläggningar och likabehandlingsfrågor. I utbildningen ingår praktiska övningar med syfte att de förtroendevalda ska bli bra samverkansparter till arbetsgivaren i arbetet med lönekartläggningar.

Kravet är att du har gått facklig grund- och fortsättningsutbildning samt även HÖK-grundkurs och HÖK-fortsättning om du är förtroendevald inom kommun och region. Sprid gärna denna inbjudan till de förtroendevalda som är berörda.

Datum och tid

Detta är alltså en tvådagarsutbildning med två olika datum.
24 september kl. 09.30 – 16.00 (inloggning från kl 09:00)
7 oktober kl. 09.30 - 16.00

Program

Dag 1
• Vad är likabehandling
• Diskrimineringslagen
• Aktiva åtgärder

Dag 2
• Vad är lönekartläggning
• Arbetsvärderingsarbete
• Fackets roll i lönekartläggningar

Kursledare

Maja Rajs och Malin Fröjmark, ombudsmän på SSR med likabehandlingsfrågor som specialområde.

Först till kvarn och antalet platser är begränsade. Sista anmälningsdagen är den 17 september 2020. Anmäl dig HÄR.

Om du är intresserad av att lära dig mer om diskriminering men inte är lönedelegat, anmäl dig istället till vår utbildning om diskrimineringslagen den 22 september. Inbjudan till den kommer separat.

OBS! När du anmält dig får du en bekräftelse på att vi tagit emot din anmälan till din e-post. Var uppmärksam på att du får den, det är den mejladressen vi kommer ha fortsatt kommunikation med.

Frågor om kursen kan ställas till lena.dimitriadou@akademssr.se

Välkommen!
Akademikerförbundet SSR