Socionomen nominerad till Årets Tidskrift Fackpress

För andra gången har Socionomen nominerats till Årets Tidskrift Fackpress av Sveriges Tidskrifter.
– Jätteroligt och ett kvitto på att vi gör rätt, säger Lena Engelmark, chefredaktör.

”Starka människoöden och brännande sociala frågor skildras i denna tidning som riktar sig till en av Sveriges hårdast pressade yrkeskårer. Iklädd ny kostym och med omsorg om både innehåll och form tar Socionomen krafttag för att möta behoven hos en ny generation samhällsbärare.” 

Så lyder juryns motivering bakom Sveriges Tidskrifters nominering av Socionomen i kategorin Årets Tidskrift Fackpress Print.

– Jätteroligt att Socionomen är nominerad i kategorin Årets Tidskrift Fackpress Print igen! Socionomen blev nominerad i samma kategori 2016 och nu har det hänt igen. Fantastiskt och ett kvitto på att vi gör rätt, säger Lena Engelmark, chefredaktör och ansvarig utgivare för Socionomen.

Hundratals bidrag har skickats in till årets olika kategorier i Tidskriftspriset. Och juryn har haft ett tufft jobb att endast välja ut fyra nominerade i varje klass.

– Det finns en fantastisk kreativitet och många starkt lysande stjärnor i vår bransch. Det ska bli spännande att kora vinnarna på Tidskriftsdagen den 10 november, säger Kerstin Neld, VD på Sveriges Tidskrifter.

Tidskriftspriset verkar för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser. Nominerade och vinnare av Tidskriftspriset tas fram av ett antal jurygrupper med erfarna personer från mediebranschen.

Årets jury består av:
Martin Ahlquist, redaktionschef, Svenska Dagbladet (ordf.)
Anna Gullberg, reporter, Expressen Politik & Samhälle
Josefin Jakobsson, hållbarhetsredaktör, Dagens industri
Linus Larsson, techredaktör, Dagens Nyheter
Johan Taubert, vd, Tidningsutgivarna, tidigare förlagsdirektör Story House Egmont

Om Socionomen

Socionomen är den ledande tidskriften för kvalificerat socialt arbete och psykoterapi. Tidningen ges ut av Akademikerförbundet SSR och produceras av A4 Text & Form. Som medlem i Akademikerförbundet SSR prenumererar du till rabatterat pris. Läs mer och teckna en prenumeration här