Välkommen till kongressveckan

Nu laddar vi upp inför kongressen den 7–8 maj med en veckas direktsända lunchseminarier om aktuella frågor. Missa inte att anmäla dig. Läs mer om varje föreläsning och anmäl dig i dag. 

Kongressamtal med Heike Erkers

Vilka utmaningar möter fackföreningsrörelsen i en snabbt föränderlig värld, här hemma och internationellt? Vad händer med arbetslivet efter pandemin? Vad väntar runt hörnet för våra professioner? Ta 45 minuter av din lunch och följ vår sändning när ordförande Heike Erkers intervjuas av Åsa Ström, vice ordförande i Sacos studentråd.  
Klicka på bilden för att se seminariet på YouTube.
 


Algoritmer i välfärden 

Vad händer när algoritmerna gör sitt intåg i välfärden, och hur ska vi reglera dem? I denna föreläsning presenterar förbundets chefsekonom Simon Vinge en färsk rapport om algoritmer i välfärden samt leder ett samtal med Lupita Svensson, universitetslektor och fil Dr i socialt arbete med inriktning juridik, Socialhögskolan vid Lunds universitet och Jonas Stier, professor i socialt arbete, Mälardalens högskola.
Klicka på bilden för att se seminariet på YouTube.
 


Den sociala skulden efter pandemin

Pandemin har förvärrat social problematik och samtidigt dolt den, vilket gjort den svårare att jobba med. Så hur ser läget egentligen ut? Hur påverkas folkhälsan och vilka blir de långsiktiga följderna av pandemin? Chefsekonom Simon Vinge och Fredrik Hjulström, socialpolitisk chef på förbundet, presenterar en ny rapport om hur våra medlemmar ser på effekten av pandemin och den sociala skulden. Föreläsningen gästas även av statssekreterare dr Maja Fjaestad
Klicka på bilden för att se seminariet på YouTube.
 


Hur är det att vara chef under en global pandemi?

Under det senaste året har många chefer och organisationer prövats hårt. Hur är det att vara chef under en pandemi, och hur kommer denna tid att påverka oss i framtiden? Hör aktiva chefer och förbundets chefsförhandlare Helena Niklasson i samtal om chefers vardag, förutsättningar och tankar om framtida ledarskap. Panelsamtalet leds av Hanna Broberg, chefsstrateg. Klicka på bilden för att se seminariet på YouTube
 


Så hotar extremhögern vår demokrati 

Konspirationsteorier, terrorhot och parlamentariskt kaos. Ytterhögern hotar minoriteter och vår demokrati. För att kunna bemöta hotet behöver vi förstå vad rasistiska och konspirationsteoretiska grupper vill och hur de funkar. Expos VD Daniel Poohl ger sin bild av de senaste årens politiska utveckling och vilka trender som kan bli viktiga för ett fackförbund att ha koll på.