Webbinarium: Tyck till om förslagen på en ny sjuk- och aktivitetsersättning

Vad tycker du om sjuk- och aktivitetsersättningen? Den 17 mars kan du ge inspel på utredningens nya förslag. Missa inte denna unika möjlighet att påverka – anmäl dig innan platserna tar slut.

Just nu pågår regeringens arbete med att se över sjuk- och aktivitetsersättningen – en utredning som syftar till att få fram en ersättning som ger trygghet för personer med långvarigt nedsatt arbetsförmåga. Utredningen ska vara klar till sommaren 2021, och som medlem i Saco-S ges du nu en unik chans att höra och tycka till om förslagen innan de klubbas igenom. Vad saknas, vad bör tydliggöras och är förslagen rimliga och syftesenliga?

Onsdag den 17 mars kl. 15:00–16:00, sista anmälningsdag 16 mars.

Anmäl dig här

Webbinariet leds av Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR. Medverkar gör Vanja Andersson, ledamot i Akademikerförbundet SSR:s distriktsförening i Skåne.

Utredningens förslag

Vill du läsa utredningens förslag? Här presenteras de i korthet.
Om du vill ha utförligare information kring utredningen kan du mejla ursula.berge@akademssr.se.

I december arrangerade Akademikerförbundet SSR ett liknande seminarium som resulterade i flera inspel till utredningen. Inspelen har delvis legat till grund för de nya förslagen. Här kan du läsa underlaget.

Har du frågor om evenemanget? Maila zara.hammarberg@akademssr.se