Juridisk rådgivning – förmån för egenföretagare

Går du vilse i det juridiska? Som egenföretagarmedlem så ingår en juristförsäkring som du kan ha nytta av när du driver din verksamhet framåt.

En ung glad man vid sin dator.

Juridisk rådgivning för dig som företagare och privatperson

Vad är det som gäller när du gifter dig, köper hus – eller skriver aktieägaravtal? I vår vardag ställs vi ofta inför juridiska frågor. En glad nyhet för dig som egenföretagarmedlem är att Folksams Juristförsäkring ingår i ditt medlemskap i Akademikerförbundet SSR från den 1 januari 2020.

Med Juristförsäkringen får du tillgång till juridisk rådgivning upp till 15 timmar per år. Folksam samarbetar med Familjens Jurist som har kontor på många platser i landet. För dig som privatperson kan det handla om frågor som:

  • Familjerätt, till exempel samboavtal, äktenskapsförord och testamente.

  • Tvist i samband med köp av varor och tjänster.

  • Bygglovsärenden.

Som egenföretagare är det svårt att vara insatt i alla frågor som gäller företaget. Nu kan du få juridisk rådgivning om till exempel:

  • Aktieägaravtal

  • Anställningsavtal och VD-avtal

  • Ändring av bolagsordning

Som privatperson kan du dessutom få hjälp vid händelser i privatlivet:

  • Rättsskydd som kan ersätta rättegångskostnader om du blir inblandad i en tvist.

  • Hjälp vid ID-stöld om någon stjäl din identitet.

  • Må-bra-rådgivning om du i samband med ett juridiskt problem behöver samtalsstöd.

Mer om Juristförsäkringen samt försäkringsbesked och fullständiga villkor finns på folksam.se/akademikerforbundet. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på telefon 0771-950 950 eller e-post kundservice@folksam.se.

Tvister 

Vid eventuella tvister kan du få juridisk hjälp bekostad via den kollektiva företagsförsäkringen. Tänk på att alltid först anmäla en tvist till Trygg Hansa, som tillhandahåller den kollektiva företagsförsäkringen som du har som företagsmedlem hos Akademikerförbundet SSR.  

Vid positivt beslut kan du anlita en jurist för att driva tvisten. 

Frågor om vår egenföretagarservice?

Har du frågor om våra tjänster för dig som är egenföretagare? Hör av dig till våra ombudsmän på Egenföretagarservice, telefon 08-617 44 00, knappval 4.

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på medlemskapet men vill veta mer först? Fyll i formuläret så ringer vi upp dig.