Kongress 2021

Akademikerförbundet SSR höll kongress den 7–8 maj 2021. 

Heike Erkers inviger förbundets kongress

Heike Erkers omvald och ny förbundsstyrelse vald

På en kongress väljs personer till olika uppdrag inom förbundet, till exempel ledamöter till förbundsstyrelsen, revisorer, ombud till Sacos kongress. Nomineringar är förslag på sådana lämpliga personer. Alla medlemmar kan nominera personer till förbundsstyrelsen. Läs om hur nomineringar går till, se valberedningens förslag och presentationer av kandidaterna här.

På kongressen 2021 blev Heike Erkers omvald som förbundsordförande, och en ny förbundsstyrelse valdes. Här kan du läsa mer om de som valdes på kongressen. Även Akademikern rapporterade om valen.

 

Rekordmånga motioner behandlades

En motion är ett förslag som en medlem eller en förening vill att kongressen ska ta upp. 131 motioner behandlades på kongressen 2021 – en ökning med 34 % jämfört med 2018. Du som är medlem kan läsa alla inkomna motioner och förbundsstyrelsens förslag här.

Förbundets medlemstidning Akademikern bevakade hela kongressen. Läs om vad som debatterades och beslutades på kongressen:

7 maj 2021: En annorlunda kongress inleds

7 maj 2021: Coronapandein präglade debatten 

8 maj 2021: Het debatt om ny alkoholpolicy och förkortad arbetstid

10 maj 2021: Viktiga beslut under kongressen

 

Lär dig mer om kongresser på 20 minuter

Lär dig mer om hur kongresser fungerar och vad det innebär att vara kongressombud i vår digitalas kongressutbildning. Utbildningen är en introduktion och tar cirka 20 minuter.

Till kongressutbildningen

 

Hur gick det med kongressbingot?

44 bingobrickor skickades in. Den första redan klockan 08:49 på fredagen!

De 3 vinnarna kommer få ett pris med posten.

  1. Johanna Nygren
  2. Carin Rosell
  3. Carolina Wild

Grattis!