Kongress 2021

Akademikerförbundet SSR håller kongress den 7–8 maj 2021. 

Påverka framtiden – skriv en motion

En motion är ett förslag som en medlem eller en förening vill att kongressen ska ta upp. Alla medlemmar kan skriva motioner till kongressen.

Den 31 januari 2021 var sista dag att lämna in en motion. Det går alltså inte längre att skicka in motioner till kongressen 2021. 

Läs allt om motioner

 

Vilka ska leda förbundet efter kongressen? 

På kongressen väljs personer till olika uppdrag inom förbundet, till exempel ledamöter till förbundsstyrelsen, revisorer, ombud till Sacos kongress. Nomineringar är förslag på sådana lämpliga personer. Alla medlemmar kan nominera personer till förbundsstyrelsen.

Den 31 januari 2021 var sista dag att nominera. Det går alltså inte att skicka in nomineringar längre. 

Läs allt om nomineringar

 

Hur blir jag kongressombud?

Det är distriktsföreningarna som väljer kongressombud på sina årsmöten. Om du är intresserad av att ställa upp som kongressombud eller på något annat fackligt uppdrag i föreningen så kontaktar du din distriktsförenings valberedning. Kontaktuppgifter till distriktsföreningen hittar du här.

 

Kongressutbildning

Förbundets kongressutbildning vänder sig till dig som blivit utsedd att representera ditt distrikt på Akademikerförbundet SSR:s kongress eller till dig som vill lära dig mer om hur kongresser fungerar och vad det innebär att vara kongressombud. Utbildningen är en introduktion och tar cirka 20 minuter.

Till kongressutbildningen

 

Jag är vald till kongressombud. När kommer kallelse och kongresshandlingar?

Kallelse, ärendeförteckning och valberedningens förslag skickas till ombuden senast den 10 mars 2021. Resterande handlingar skickas senast 24 mars 2021.

 

Är du samarbetspartner och vill synas i samband med kongressen?

Kontakta tore.bengtsson@akademssr.se för mer information.

Viktiga datum inför kongressen

1 januari: Mandatfördelning färdig
31 januari: Sista dag att komma in med motioner
31 januari: Sista dag att nominera personer till de val som hålls på kongessen

10 mars: Utskick av kallelse, ärendeförteckning, valberedningens förslag
24 mars: Samtliga handlingar publiceras i mötessystemet
7-8 maj: Kongress (digital)

Läs även

Utbildningar för dig som är förtroendevald

Du som är förtroendevald får facklig utbildning så du blir trygg i din roll som företrädare för Akademikerförbundet SSR. Du som är ny facklig förtroendevald ska gå grundkursen så snart du kan.
När du gått grundkurs och haft fackligt uppdrag en tid kan du gå fortsättningskursen och fylla på dina fackliga kunskaper. 

Läs mer

Vad tycker förbundet?

Vi är partipolitiskt obundna och tvekar inte att ta politisk ställning. Vi driver aktivt frågor som generell välfärd, arbetsmarknad, högre utbildning och forskning, trygga anställningar och våra medlemmars möjligheter till professionell yrkesutövning.

Läs mer