Res till Sveriges vackraste fjällby

Hyr en lägenhet i något av Akademikerförbundet SSR:s tre hus i den jämtländska fjällbyn Klövsjö.

Underbart vacker fjällstuga i snölandskap.

Lägenheterna ligger omgivna av fantastiska landskap som erbjuder aktiviteter hela året om. På vintern räknas det som ett av Sveriges mest variationsrika skidområden. Vår, sommar och höst bjuder Klövsjö på golf, fiske, kanotfärder, vandring, viltsafari och mycket mer.

Klövsjö fjällhotell har utvidgat sin verksamheten med nytt hotell med ny restaurang, relaxavdelning och mycket mer. Det är nu öppet och du kan läsa mer på deras hemsida.

Hus 1 (Lägenhet 3A, 3B ,3C, 3D) Se bilder här

   blästervägen

Hus 1 har fyra lägenheter om 55 m2 vardera i två plan. Varje lägenhet är lämplig för fyra personer men har utrustning och sängplatser för sex personer. Obs! Nytt från år 2024, 5 sängplatser. Varje lägenhets bottenplan innehåller köksdel med matplats i kombination med allrum och veranda. Här finns våningssäng (en extrasäng från 2024), soffhörna och tv-plats. På samma plan finns toalett, dusch och liten bastu. På varje lägenhets övervåning ligger två sovrum båda med två enkelbäddar, samt dusch och toalett. Wifi finns i lägenheterna på Blästervägen.

Lägenheterna är inte tillgänglighetsanpassade.

Hus 2 (Lägenhet 6A, 6B) Se bilder här

      missionsvägen

 

Hus 2 har två lägenheter om 70 m2 vardera i ett plan, med utrustning för sju personer. Allrum med köksavdelning, soffgrupp och braskamin. Lägenheterna rymmer dusch, bastu och två sovrum, ett sovrum har dubbelsäng, ett rum har två våningssängar, en vanlig våningssäng och en s.k. familjesäng med måtten 90x200 och 120x200. Stora vackra glaspartier ger en fantastisk utsikt över landskapet. WiFi finns i lägenheterna på Missionsvägen.

Lägenheterna är inte tillgänglighetsanpassade. 

Hus 3 (Lägenhet 5A, 5B, 5C, 5D) Se bilder här

 

 

Hus 3 byggdes 2015, rymmer fyra lägenheter och ligger i ski-in-ski-out läge. De två större lägenheter (B och C) är 130 m2 vardera i två plan, med utrustning för åtta  personer. Allrum med balkong, köksavdelning, soffgrupp och braskamin. Ett sovrum har dubbelsäng, två sovrum har våningssäng (s.k. familjesäng) med måtten 90x200 och 120x200. Stora vackra glaspartier som går upp i nock och ger en fantastisk utsikt över landskapet. I loftvåning kan man njuta av utsikt från bastu och relaxdel.

l suterrängvåning finns två lägenheter (A och D) om 70 m2 vardera i ett plan, med utrustning för sex personer. Allrum med köksavdelning och soffgrupp. Lägenheterna rymmer dusch med bastu och två sovrum, ett sovrum har dubbelsäng och ett har en enkelsäng och en våningssäng (s.k. familjesäng) med måtten 90x200 och 120x200. Från de stora glaspartierna kommer man ut till altan som har samma fantastiska utsikt över landskapet.

Stereoanläggning, tv, mikrovågsugn och diskmaskin finns i alla lägenheter. Wifi finns i lägenheterna på Källvägen.

Lägenheterna är inte tillgänglighetsanpassade. 

Tåg eller buss? En av våra medlemmar berättar hur det är att resa till Klövsjö utan bil. Läs bloggen här.

Ladda elfordon

Du som har elbil kan i dagsläget inte ladda din bil via förbundets lägenheter, elnätet är inte anpassat och kan medföra stor skada eller orsaka brand. Det finns laddstolpar vid Klövsjö fjällhotell.

Sänglinne, handdukar samt barnstol/barnsäng

Obs! Sänglinne och handdukar för dusch och kök samt barnstol/barnsäng ingår inte. Du kan ta med själv eller beställa genom att skicka ett mejl till stad@agoivemdalen.se

Städning

Slutstädning ingår inte, men kan beställas genom att skicka ett mejl till stad@agoivemdalen.se.

Resa hit

Det går att åka tåg till Klövsjö under skidsäsongen men också under sommaren finns ett begränsat utbud av avgångar. Ta tåg till/från järnvägsstationen Röjan/Vemdalen där lokalbussen Snöpendeln ansluter vidare till/från Klövsjö. Se sj.se och resrobot.se för mer information. Se fler resvägar.

Bokning
Här bokar du lägenhet i Klövsjö.

Karta

Bokningsbestämmelser och regler