Karriärveckan: Karriär, arbetsmarknad och jobbmöjligheter för personalvetare

Gör dig redo för nästa steg i karriären.

Vad arbetar en personalvetare med? Vad är en rimlig lön? Och hur ser jobbmöjligheterna ut efter examen?

Välkommen till en digital karriärföreläsning speciellt för dig som studerar till personalvetare med Akademikerförbundet SSR – det största fackförbundet för personalvetare.

Maria Stein Ymén, ombudsman samt chefsförhandlare, och Peo Sundberg, ombudsman, på Akademikerförbundet SSR, delar med sig av sina erfarenheter av att studera och jobba som personalvetare.

Maria Stein Ymén utbildade sig till personalvetare i slutet av 80-talet vid Stockholms- och Lunds universitet. Hon har tidigare arbetat som bl.a. HR-chef vid Röda Korsets högskola samt som personalchef vid Regeringskansliets utbildningsdepartement. Peo Sundberg har arbetat inom bl.a. Uppsala kommun och Akademiska sjukhuset i olika HR-chefsroller, ofta med inriktning lön och villkor. Utbildad vid Högskolan i Östersund på Förvaltningslinjen med PA-inriktning (nu programmet för personal- och arbetslivsfrågor).

Du får även höra Maria Fladvad, professionsombudsman för personalvetare, berätta om arbetsmarknadsläget. Dessutom berättar Matilda Tidström och
Carl Larsson, studentombudsman, om allt stöd du som är studentmedlem i Akademikerförbundet SSR får från oss inför ditt nästa steg i karriären.

Tisdag den 27 april kl. 12:00–13:00. Digital föreläsning i Teams.
Intresserad? Anmäl dig här senast 22 april.

Välkommen!