Svensk chefsförening - Chefsfredag: Vägar till innanförskap - 5 ledarskapsstrategier

Välkommen på chefsfredag med Ulrika Sedell som under föreläsningen beskriver de olika ledarskapsstrategierna och varför just de blev framgångsfaktorerna

Att leda i osäkerhet med ständigt nya förutsättningar ställer krav på ett ledarskap som är grundat i värderingar och vision. Det krävs också att arbeta nära målgruppen för att vara relevant och vara i takt med deras behov.

I boken Vägar till innanförskap intervjuas 15 ledare, chefer inom kommun, kyrka, idéburen sektor, sociala entreprenörer och enskilda medborgare som skapat nätverk. De har alla på helt olika sätt bidragit med att skapa koncept/modeller för integration och sedan lett arbetet. De visade sig att de hade angripit utmaningen på ett liknande sätt och att det finns 5 gemensamma framgångsfaktorer. 

I boken kallas de för ledarskapsstrategier och de har varit avgörande för att leda i en komplex verksamhet med stor osäkerhet och oförutsägbarhet. Det är en entreprenellt ledarskap som utgår från varför verksamheten finns och dess syfte och mindre utifrån upparbetade strukturer och rutiner.

– De utmanar samhällets/organisationen/gruppens normer
– De skapar eller modifierar gamla modeller
– De använder målgruppen som medskapare
– De tar snabba beslut i en ständig föränderlig organisation
– De nätverkar och samverkar över en mängd olika gränser

Tid: Fredag 24 maj  klockan 14:00 - 16:30.
Plats: Scandic S:t Jörgen, Stora Nygatan 35, Malmö

Begränsat antal platser. Anmäl dig här senast den 9 maj
Chefsfredagen är kostnadsfri för dig som är medlem. Ta gärna med en chefskollega som inte är medlem! Fyll då i detta via registreringsformuläret. 
Intresset är stort så anmälan är bindande. Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta.

Har du frågor? Maila till julia.walbrink@akademssr.se

Varmt välkommen! 
Svensk Chefsförening

  • Datum och tid: 24 maj 2019 kl. 14:00 - 16:30
  • Plats: Scandic S:t Jörgen, Malmö