C-uppsatstävling om demokratins utmaningar

Studerar du politices kandidatprogram, ett annat samhällsvetenskapligt program eller fristående kurser inom ramen för en samhällsvetenskaplig kandidat och skriver din C-uppsats om något som berör demokratins utmaningar? Ta då chansen att skicka in din uppsats och få möjlighet att vinna ett stipendium till ett värde av 10 000 kronor, samt marknadsföra det ämne du valt att fördjupa dig i och exponera dig för framtida arbetsgivare.

""

C-uppsatstävlingen arrangeras av Akademikerförbundet SSR och Politicesstudenternas Riksorganisation, PolRiks, och gäller C-uppsatser som skrivs av polkandare och samhällsvetare under höstterminen 2023 eller vårterminen 2024. För att kunna delta i tävlingen behöver du vara medlem i Akademikerförbundet SSR och i någon av PolRiks samarbetsföreningar*. Din uppsats måste också ha blivit godkänd vid ditt lärosäte. 

Så går tävlingen till 

Skicka din godkända C-uppsats till din lokala samarbetsförening som du är medlem i. PolRiks samarbetar för tillfället med sju stycken, vars kontaktuppgifter du hittar här: 

  • Nordpol som tillhör Umeå studentkår
  • UPS, Uppsala Politicesstuderande 
  • Svik, studentföreningen för samhällsvetare i Karlstad
  • FLiNS vid Linköpings universitet
  • Demos vid Göteborgs universitet
  • Politeia, som riktar sig till studenter på Förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet
  • LUPEF, Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening

Föreningarna skickar sedan vidare uppsatserna till en jury. Deadline för att skicka in bidrag till samarbetsföreningen är den 30 juni. Vinnaren utses och kontaktas under hösten och kommer därefter bli intervjuad till höstens andra nummer av tidningen Akademikern, som publiceras i december 2024.

Har du frågor om tävlingen?

Kontakta Johanna Finndin på johanna.finndin@akademssr.se.

*Studerar du vid ett lärosäte där PolRiks saknar en samarbetsförening räcker det med studentmedlemskap hos Akademikerförbundet SSR. Du kan då skicka din uppsats direkt till johanna.finndin@akademssr.se 

Vill du tävla?

Skicka din uppsats till din studentförening senast 30 juni 2024.
 

Det här kan du vinna

I tävlingen kommer tre vinnare utses. Den som kommer på första plats kommer att få 10 000 kronor, bli intervjuad av Akademikerförbundet SSR:s tidning Akademikern samt få exponering i förbundets och PolRiks sociala medier och hemsidor. Även andra och tredje plats kommer få hedersomnämnande i tidningen och i övriga medier.