Varför facket när jag studerar?

Ett medlemskap i Akademikerförbundet SSR ger dig trygghet och utveckling. Med oss kommer du närmare arbetslivet. 

Akademikerförbundet SSR är ett fackförbund, men vi är också ett professionsförbund. Det innebär att vi arbetar aktivt med att höja statusen på din akademiska utbildning och kompetens för att du ska få ett tryggare arbetsliv, högre lön och schysst karriär. Din kompetens är värdefull och vi tycker att du ska värderas därefter på arbetsmarknaden.

Med 78 000 medlemmar har Akademikerförbundet SSR kraften att påverka Sverige att bli mer öppet, jämställt och jämlikt.

Klicka här för att bli studentmedlem

Trygghet i studier och på ditt framtida jobb

Många nyexaminerade har inledningsvis osäkra jobb och löper en större risk att hamna i kläm i samband med nedskärningar och omstruktureringar. Då känns det skönt att ha någon att vända sig till i frågor om anställningar och arbetsrättsliga regler.

Som studentmedlem samlar du kvalifikationstid till vår inkomstförsäkring som ingår i medlemskapet. Den kompletterar a-kassan upp till 80 procent av din lön. Kom ihåg att du måste vara med i a-kassan för att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen. Läs mer om hur a-kassan fungerar för studenter hos Akademikernas a-kassa

I medlemskapet ingår också samtalsstöd och en olycksfallsförsäkring helt kostnadsfritt till dess att du fyller 67 år. Dessutom ingår fler förmåner som du kan läsa om här.

Det värderingsdrivna förbundet

Vi tror på en jämställd och trygg arbetsmarknad, där konkurrensen om jobben avgörs av kompetens och inte vem som är beredd att ta lägst lön. Därför driver vi inte bara frågor som rör våra medlemmar, utan också politiska frågor som rör hela samhället.

Vi tar upp samhällsaktuella ämnen i våra podcasts, vi driver kampanjer om exempelvis likabehandling, lika lön för lika arbete och en mer generös och schysst arbetskraftsinvandring. Vi har också en internationell solidaritetsfond och deltar i Pride.

Vi är en resurs i din karriär

Vi ger dig individuell service som stöd i din karriär. Vi granskar ditt CV och LinkedIn-profil, du kan göra en simulerad anställningsintervju och våra professionsombudsmän har stenkoll på din framtida arbetsmarknad. Läs mer om vårt stöd här.

Akademikerförbundet SSR finns på hela arbetsmarknaden, i såväl privat som offentlig sektor, med medlemmar i positioner från trainee till högre chef och egenföretagare. Därför slipper du krånglet med att byta fackförbund bara för att du byter jobb.

Ditt studentmedlemskap kostar bara 100 kronor för hela studietiden och är giltigt ända fram till din examen, och de två första åren som yrkesverksam medlem får du dessutom 48% rabatt på medlemsavgiften. Hos oss får du samma stöd och service som yrkesverksamma redan som studentmedlem.

Bli studentmedlem nu

Nyttig läsning för dig som studerar

Kolla in våra tidningar med superbra information för:

En hundralapp för hela studietiden

Bli studentmedlem nu