Husera i vackra Provence

Vill du komma bort och njuta av franska rivierans sol och salt hjälper vi gärna till. Som medlem har du möjlighet att hyra något av förbundets hus i vackra Provence.

Akademikerförbundet SSR äger fyra hus i Cagnes-sur-Mer på franska Rivieran, omkring 15 kilometer från centralstationen i Nice och bara 8 kilometer från flygplatsen.

Läget är lättillgängligt och nära till mycket, vi rekommenderar att ha bil under vistelsen.

Husen håller en hög standard och är byggda 1989–90 i provensalsk stil. De ligger på en kulle som heter Les Mas du Haut-Cagnes tillsammans med ett trettiotal andra hus. Här odlades tidigare blommor i växthus. Utsikten sträcker sig över kullar, berg och hav.

Bekväma hus

Husen är i två plan på totalt mellan 100 och 120 m2 med trädgård och uteplats. En pool finns som är gemensam för bostadsområdet.

Alla hus har ett vardagsrum med soffgrupp och stort matsalsbord i kombination med ett välutrustat kök med hög bardisk i marmor och med barstolar. 

Hus 12: Fyra sovrum med sju sängplatser, fördelade på tre sovrum med två sängplatser vardera, samt ett sovrum med en sängplats.

Hus 13: Fyra sovrum med åtta sängplatser, fördelade på två sovrum med två sängplatser vardera, samt ett sovrum med en sängplats och ett sovrum med tre sängplatser.

Hus 22: Fyra sovrum med sju sängplatser, fördelade på tre sovrum med två sängplatser vardera och ett sovrum med en sängplats.

Hus 23: Tre sovrum med totalt sex sängplatser.

Husen är inte handikappanpassade.

Bokning
Här bokar du husen i Cagnes-sur-Mer

Vad finns i husen?

  • Varje hus har två duschrum, två separata toaletter.
  • En spjälsäng och en barnstol finns i varje hus.
  • Från vardagsrummet leder glasdörrar till en övertäckt uteterrass och en liten gräsmatta.
  • Husen är försedda med modern köksutrustning inklusive diskmaskin, strykjärn och strykbräda (ej tvättmaskin), tv, samt en cd-spelare med radio och hårfön.
  • Den elektriska spänningen är 220 volt. Ingen adapter behövs.
  • Wifi finns inte.
  • Slutstädning ingår i hyran.

Sänglinnen

Sänglinne och handdukar ingår inte i hyran. Om du inte vill ta med själv kan du hyra det. I så fall bokar du sänglinne här senast två veckor innan ankomst.

Ladda elfordon

Du som har eller hyr elbil kan inte ladda din bil via förbundets hus, elnätet är inte anpassat och kan medföra stor risk för skada och brand. Du kan hitta laddstolpar vid köpcentrum och olika platser i stan. Sök till exempel via chargemap.com eller via din hyrbilsfirma.

Resa hit

Det finns flera flygbolag som trafikerar till Nice som är närmaste flygplats. Direkt på flygplatsen finns hyrbilscenter. Ett annat sätt att resa kan vara med tåg, se mer information via sj.se som samarbetar med omin.se och europarunt.se, och även från stationen går att hyra bil. Det finns ett pendeltåg som trafikerar sträckan Ventimiglia-Cannes och som stannar i Cagnes-sur-Mer vilket är ett bra alternativ för dagsutflykter.

Turistinformation

En av våra medlemmar skickade ett brev till oss där hon berättar om hur det är att resa i Cagnes Sur Mer då man är 60+ och saknar bil. Läs hennes brev här.

Karta

Klimat

 

Dags att resa?
Här bokar du husen i Cagnes-sur-Mer.

Bokningsbestämmelser och regler