Gör dig redo för nästa steg med Karriärveckan

Vad är rimlig lön? Och hur ser jobbmöjligheterna ut efter examen? Svaren får du på Karriär­veckan den 27-30 mars 2023. Då bjuder Akademikerförbundet SSR in dig som är student till en fullspäckad vecka med digitala föreläsningar om din karriär och jobbmöjligheterna på arbetsmarknaden.

 

Anmäl dig här

 

Gör dig redo för nästa steg i karriären. Vad arbetar en personalvetare, en socionom, en beteendevetare, en folkhälsovetare, en samhällsvetare eller en ekonom med? Vad är en rimlig lön? Och hur ser jobbmöjligheterna ut efter examen?  

Välkommen till en digital karriärföreläsning speciellt för dig som studerar inom någon av Akademikerförbundet SSRs sex professioner. Studentombudsmännen Carl Larsson och Emma Ivarsson guidar oss igenom arbetsmarknads- och löneläge för din framtida profession och inbjudna gäster delar med sig av sina erfarenheter som yrkesverksamma. Dessutom berättar vi om allt stöd du som är studentmedlem i Akademikerförbundet SSR får från oss inför ditt nästa steg i karriären!

Personalvetare 27 mars kl.11.00-12.00

Maria Stein Ymén, ombudsman samt chefsförhandlare, och Peo Sundberg, ombudsman, på Akademikerförbundet SSR, delar med sig av sina erfarenheter av att studera och jobba som personalvetare.  

Maria Stein Ymén utbildade sig till personalvetare i slutet av 80-talet vid Stockholms- och Lunds universitet. Hon har tidigare arbetat som bl.a. HR-chef vid Röda Korsets högskola samt som personalchef vid Regeringskansliets utbildningsdepartement. Peo Sundberg har arbetat inom bl.a. Uppsala kommun och Akademiska sjukhuset i olika HR-chefsroller, ofta med inriktning lön och villkor. Utbildad vid Högskolan i Östersund på Förvaltningslinjen med PA-inriktning (nu programmet för personal- och arbetslivsfrågor). 

Du får även höra Maria Fladvad, professionsombudsman för personalvetare, berätta om arbetsmarknads- och löneläget.

Socionomer 27 mars kl.12:00 - 13:00

Som socionom har vi bjudit in Mona Andersson, organisationssekreterare och Helena Hansson, föreningssamordnare på förbundet. De kommer under denna föreläsning dela med sig av sina erfarenheter av att studera och arbeta som socionom plus några av de vidareutbildningar som vidgar möjligheterna till spännande yrkesval. Mona har arbetat som socialsekreterare, alkoholbehandlare och psykiatrisamordnare i kommunal regi innan hon började arbeta med organisering och facklig utbildning. Helena har arbetat med många olika arbetsuppgifter genom arbetslivet och inom många olika sektorer, bland annat på BUP-akut, psykakut för vuxna, socialsekreterare och Bris.

Beteendevetare 28 mars kl.11:00 - 12:00

Som beteendevetare har vi bjudit in Cecilia Bergsten, ombudsman och Emma Ivarsson, studentombudsman på förbundet. De kommer under denna föreläsning dela med sig av sina erfarenheter av att studera och jobba som beteendevetare. Cecilia har tidigare arbetat som bland annat skolkurator och utredningssekreterare vid ett av ungdomshemmen för Statens institutionsstyrelse. Emma har bland annat arbetat som planeringsledare för ett hemtjänstföretag och med student- och arbetsrättsliga frågor i rollen som student- och doktorandombudsman.  

Du får även höra Maria Fladvad, professionsombudsman för beteendevetare, berätta om arbetsmarknads- och löneläget.

Folkhälsovetare 29 mars kl. 11:00 - 12:00

Som folkhälsovetare har vi bjudit in Åsa Grauman, forskare vid institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap vid Uppsala universitet. Hon kommer under denna föreläsning dela med sig av sina erfarenheter av att studera och jobba som folkhälsovetare. Åsa har en kandidatexamen i folkhälsovetenskap från Karolinska Institutet samt en masterexamen från Uppsala universitet. Hon har arbetat med utvecklingsarbete i primärvården, som folkhälsostrateg inom Region Uppsala och med tobaksprevention och tobakstillsyn för Stockholm stad. Därefter doktorerade hon i Uppsala med en avhandling om hur människor uppfattar sin risk för hjärtinfarkt och mottog 2022 Riskkollegiets pris till en lovande junior riskforskare för avhandling. Sedan dess har hon arbetat som postdoktor och i höstas tilldelades hon ett Fellowship av Cancerfonden för att forska om hur allmänheten uppfattar sin risk för bröstcancer och kolorektalcancer.

Samhällsvetare 29 mars kl.12:30-13:30

Som samhällsvetare har vi bjudit in Arvid Vikman, Stockholmspolitiker med ansvar för arbetsmarknads-, jämställdhets- och personalfrågor och Maja Todorovic, ombudsman på Akademikerförbundet SSR. De kommer under denna föreläsning dela med sig av sina erfarenheter av att studera och jobba som samhällsvetare. Arvid studerade pol. kand med huvudämnet statsvetenskap vid Örebros universitet och hans föreningsengagemang under studietiden la en viktig grund för hans karriär. Han har tidigare arbetat som ombudsman och som biträdande enhetschef på Akademikerförbundet SSR. Majas utbildningsbakgrund är tvärvetenskaplig med inriktning kriminologi. Hon kommer berätta om sina erfarenheter av att jobba inom Polisen, på Stadsmissionen, Ikea och Arbetsmiljöverket.

Ekonomer 30 mars kl.12:00 - 13:00

Simon Vinge är inbjuden som ekonom eftersom han jobbar på kansliet med att påverka politik och policy med titeln chefsekonom. Han läste både nationalekonomi på Handelshögskolan (kandidat och master) liksom en kandidat i Litteraturvetenskap vilket visar att vägen sällan är spikrak – och har arbetat i utredarroller på flera fackförbund och politiskt i Regeringskansliet. Utöver Simon gästar även Vivian Ichu som jobbar som ekonomichef på kansliet. Simon och Vivian hoppas kunna besvara frågan vad de själva hade velat höra när de pluggade. 

Vi sänder genom Teams Live med möjlighet att ställa dina frågor till alla gäster under passen.

 

Anmäl dig här