Olika sorters medlemskap

Vi har flera olika medlemskap. Här hittar du det som passar dig bäst.

Grupp med unga studenter i ett bibliotek

Yrkesverksam

Vårt vanligaste medlemskap. För dig som är anställd och har studerat en utbildning på minst 180 högskolepoäng inom beteendevetenskap, ekonomi, folkhälsovetenskap, personalvetenskap, samhällsvetenskap eller socialt arbete.

Du som är nyexaminerad får rabatt på medlemsavgiften de två första åren. 

Klicka här för att bli yrkesverksam medlem

Studentmedlem

Du som studerar en utbildning som ger minst 180 hp inom beteendevetenskap, ekonomi, folkhälsovetenskap, personalvetenskap, samhällsvetenskap eller socialt arbete kan bli studentmedlem. Studentmedlemskapet kostar bara 100 kronor för hela studietiden.

Klicka här för att bli studentmedlem

Studentmedlem som har börjat arbeta? Omregistrera dig här.

Egenföretagare

Särskild egenföretagarservice. Företagsförsäkring. Arvodes­råd­givning­. Avdragsgill serviceavgift. Klicka här för att ansöka om medlemskap.

Både anställd och egenföretagare

För dig som är både och! Alla fördelar som yrkesverksam medlem plus all vår egenföretarservice. Klicka här för att ansöka om medlemskap.

Chef

För dig som jobbar som chef. Alla fördelar som yrkesverksam medlem plus all vår chefsservice och medlemskap i Svensk Chefsförening. Klicka här för att ansöka om medlemskap.

Är du yrkesverksam medlem som har blivit chef? Omregistrera dig här.

Doktorand / forskare

Lägre avgift för dig som doktorerar. Klicka här för att ansöka om medlemskap.

Lärare utan lärarexamen/obehörig lärare

Genom ett samarbetsavtal mellan Akademikerförbundet SSR och Sveriges Lärare finns ett särskilt medlemskap för dig med akademisk utbildning och arbetar som lärare men saknar lärarexamen eller är obehörig lärare.

Lärare utan lärarexamen | Akademikerförbundet SSR (akademssr.se)

Dubbelanslutning i SULF

Som medlem i Akademikerförbundet SSR kan du bli dubbelansluten i SULF – Sveriges universitetslärarförbund. Det betyder att du betalar en medlemsavgift men blir fullvärdig medlem i två förbund. För att kunna bli dubbelansluten behöver du vara ordinarie medlem (arbeta heltid) eller doktorand. Avgiften är 270 kronor i månaden för ordinarie medlem och 146 kronor i månaden för doktorand. 

Så fungerar det

  • För att bli dubbelansluten i SULF behöver du först ha ett aktivt medlemskap hos Akademikerförbundet SSR. Kontakta sedan SULF och berätta att du är medlem i Akademikerförbundet SSR och önskar bli dubbelansluten.
  • Om du är medlem i SULF men inte hos Akademikerförbundet SSR behöver du göra en vanlig medlemsansökan. Kontakta sedan SULF när medlemskapet hos oss är aktiverat. 

Arbetssökande

Alla fördelar och lägre avgift tills du hittar nytt jobb. Klicka här för att ansöka om medlemskap.

Pensionär

Har du redan gått i pension? Du kan ändå bli medlem med samma förmåner som yrkesverksamma men bara betala 73 kronor per månad. Klicka här för att läsa mer om pensionärsmedlemskapet.

Är du yrkesverksam medlem som har blivit pensionär? Omregistrera dig här.

Etableringsmedlem

För dig som har utbildning från annat land och nu studerar, gör praktik eller är i arbetsmarknadsåtgärd för att etablera dig i Sverige. Etableringsmedlemskap kostar bara 100 kronor en gång och gäller upp till två år. Klicka här för att ansöka om medlemskap och klicka här för att läsa mer om etableringsmedlemskapet.

Introduktionsmedlem

Har du din utbildning från ett annat land, är ny på svensk arbetsmarknad och har en kvalificerad anställning? Då får du kraftig rabatt på avgiften i två år. Klicka här för att ansöka om medlemskap och klicka här för att läsa mer om introduktionsmedlemskapet.

Gästmedlemskap i Dansk Socialrådgiverforening

Om du är medlem i Akademikerförbundet SSR och arbetar eller är arbetssökande i Danmark, kan du bli gästmedlem i Dansk Socialrådgiverforening. Gästmedlemskapet kostar inget extra – du betalar endast avgift till ditt ordinarie fackförbund. Gästmedlemskap gäller i maximalt tre år. Läs mer här

9 av 10 rekommenderar

Källa: Novus 2021

Hur gör jag för att ändra mitt medlemskap?

Du kan omregistrera dig till yrkesverksam, chef eller pensionär här på webben. I andra fall kontaktar du oss på Svar Direkt eller ringer 08-617 44 00.