Dags att nominera till HR-forskningspriset 2024!

Kvinna med rosa tröja

Forskar du, eller känner du någon som har bedrivit betydelsefull forskning inom områden relaterade till människa, organisation och arbetsliv? Nominera arbetet till HR-forskningspriset 2024!

Akademikerförbundet SSR är för andra året i rad stolt med och delar ut HR-forskningspriset. Det premierar värdefull och aktuell forskning inom områden som är av relevans för HR-professionen, som exempelvis Human Resource Management, organisation, ledarskap och andra angränsande forskningsområden. Syftet är att öka spridningen av vetenskapligt grundad kunskap inom området till yrkesverksamma och organisationer.

– Det är glädjefullt att som förbund få vara med och lyfta fram forskning som gör skillnad för våra yrkesaktiva HR-medlemmar. Som partner till HR-forskningspriset får vi möjlighet att lyfta fram aktuell och nydanande forskning och bidra till en stark koppling mellan akademin och yrkeslivets praktik. Något som vi vet värdesätts av våra medlemmar och där vi som förbund är med och göra skillnad, säger Maria Fladvad, professionsombudsman på Akademikerförbundet SSR.

Delas ut under HR-dagarna

HR-forskningspriset 2024 delas ut under HR-dagarna den 23-24 oktober. Vinnaren får 40 000 kronor, varav 20 000 kronor att skänka till valfritt välgörande ändamål.

Så nominerar du

Nominera senast 15 maj 2024. Du nominerar via det här formuläret.

Kriterier och bedömning

  • Utmärkelsen avser forskning inom områden som är av relevans för HR-professionen, som exempelvis HRM, organisation, ledarskap och angränsande forskningsområden.
  • Mottagare av priset kan vara en svenskbaserad forskare, eller grupp av forskare, som lämnat ett värdefullt bidrag inom området.
  • Forskningen ska vara avrapporterad i ett akademiskt format: avhandling, vetenskapliga kapitel i bok, artiklar, eller populärvetenskaplig framställning av egen forskning.
  • Forskningen som nomineras till HR-forskningspriset 2024 ska vara aktuell och publicerad under år 2022, 2023 eller våren 2024.

Jury

Juryn för priset utgörs av representanter för de samarbetspartners som står bakom HR-forskningspriset: Sveriges HR-förening, Centrum för global HRM, Institutet för Personal- och Företagsutveckling, Studentlitteratur och Akademikerförbundet SSR.

Har du frågor? Välkommen att kontakta Maria Fladvad, professionsombudsman: maria.fladvad@akademssr.se