Hur ska man förstå det politiska läget?

Hur ser det politiska läget ut just nu i förhållande till arbetsmarknadspolitiken? Hör Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR redogöra för bakgrunden och det politiska läget när det gäller arbetsmarknadspolitiken och Arbetsförmedlingen.

Föredrag för Arbetsförmedlingens chefer 190614.

Läs även

Skärmavbild 2019-12-03 kl. 14.25.46.png

ETC "Vad är alternativen till en privatisering av Arbetsförmedlingen?"

Det går för fort. Det finns ingen forskning som säger att privata alternativ är bättre. Och Arbetsförmedlingen måste finnas i hela landet.
Det här är kritik som kommer från både höger och vänster mot den reform av Arbetsförmedlingen som har satts igång av regeringen,
Centern och Liberalerna. Men vad är alternativet till det som händer nu? Dagens ETC har frågat några av de starkaste rösterna i arbetsmarknadsdebatten.

Läs artikeln på ETC.

Finns här nedan i pdf också.

Läs mer
IMG_1887.jpg

Ny rapport varnar för flera risker med nya Arbetsförmedlingen

 

Arbetsförmedlingens rapport om hur myndighetens verksamhet ska privatiseras lämnas under fredagen till regeringen. DN har tagit del av rapporten som på flera punkter pekar på betydande risker. 

– Vi kastar oss in i ett stort arbetsmarknadspolitiskt experiment, säger Ursula Berge, samhällspolitisk chef på Akademikerförbundet SSR.

Läs hela nyhetsartikeln från 31/10 2019 här.

 

Läs mer
AA20CB61-F74E-4DC9-A4D3-04FC6AADFF17.jpeg

”Ett politiskt haveri måste undvikas”

SvD Debatt 191101:

Vi riskerar nu att kasta oss ut i ett stort arbetsmarknadspolitiskt experiment utan goda exempel varken historiskt eller internationellt. Det skriver Heike Erkers och Ursula Berge, Akademikerförbundet SSR.

Läs mer
CDD231E6-5317-4B72-902A-2960E902615A.jpeg

Akademikerförbundet SSR är positiva till utvecklingstid, men förbättringar behövs

DN DEBATT 17/9. Januariavtalets partier vill genomföra förslaget om utvecklingstid. Det vill vi också, men vi vill ha ett vässat förslag som verkligen skapar jobbväxling och som fyller på i bristyrken. Det gör inte förslaget i sin nuvarande form, skriver Heike Erkers, Akademikerförbundet SSR, Åsa Fahlén, Lärarnas riksförbund och Heidi Stensmyren, Sveriges läkarförbund.

Läs debattartikeln på DN Debatt.

Vice statsminister och mp-språkröret Isabella Lövins svar på denna artikel hittar du på DN Debatt 19/9.

Vill du läsa mer om utvecklingstid har vi samlat det mesta här.

Läs mer