Digital föreläsning med Katrine Marçal: Att uppfinna världen – en underhållande resa genom den moderna ekonomin

Katrine Marçal

Välkommen till föreläsning med Katrine Marçal, skribent och författare. Hon är också författare till Att uppfinna världen – en underhållande resa genom den moderna ekonomin.

Katrine Marçal har förmåga att genom klartänkt analys och kritisk uppfinningsrikedom synliggöra de feltänk som genomsyrar vårt ekonomiska tankesätt. Hon förmedlar en berättelse om hur en viss syn på ekonomi har krupit under skinnet på oss. Hur vi låtit den dominera andra saker vi värderar i samhället. Inte bara ekonomin. Utan i våra egna liv. Vi borde kunna organisera ekonomin kring det som är viktigt för människan. Men istället har vi gjort tvärtom. Vi har omdefinierat människan för att passa in i vår idé om ekonomin – på ett sätt som i särskild hög grad har skadat kvinnor.

Katrine Marçal är aktuell med sin nya bok Att uppfinna världen – en underhållande resa genom den moderna ekonomin. Hennes bok Det enda könet släpptes 2012 och har översatts till 20 språk, nyupplaga av samma bok har släppts i år under namnet Vem lagade Adam Smiths middag? 

Datum och tid: 19 oktober 15.00 – 16.00

Anmäl dig senast den 18 oktober.

Klicka här för att anmäla dig

Teamslänken till föreläsningen kommer att skickas ut i god tid innan föreläsningen börjar.

Har du frågor? Kontakta förbundets professionsombudsman för samhällsvetare och ekonomer Malvina Kummu, malvina.kummu@akademssr.se

Välkommen!