Ekonom tar över Instagram

Första veckan i mars tas Akademikerförbundet SSR:s instagramkonto över av Abrar Khartabil som är ekonom. Abrar Khartabil kommer att instagramma om sin vardag då hon arbetar som projektkoordinator.

Nu drar vi igång vårt Instagram-takeover. Den första veckan i varje månad tas Akademikerförbundet SSR:s Instagramkonto över en av våra medlemmar som i bild och text får visa upp sin arbetsvardag. Först ut är Abrar Khartabil som arbetar som projektkoordinator på Nordea. Nästkommande månad berättar en beteendevetare om sitt yrke. Håll utkik!

Du är först ut bland våra Instagram-takeovers. Som många jobbar du hemma just nu. Hur fungerar det?

Det fungerar väldigt bra, men det bästa är kombinationen, om man kan få jobba hemifrån ibland. Att göra det hela tiden kan vara svårt ibland. Jag kan sakna att stå vid kaffemaskinen och få en glad fråga av en kollega: hur har det gått med det vi pratade om igår?

Vad tror du vi hade fått se för bilder från dig på Insta om du varit hade på plats på jobbet?

Det är svårt att säga. Kontorsbilder, kollegor om de velat vara med på bild, kanske en kafferast med andra.

Hur skulle du beskriva ditt jobb, vad gör en projektkoordinator?

Ja, det kan vara svårt att beskriva enkelt. En projektkoordinator håller ihop saker från början till slut. Det gäller att ha koll på var informationen om vissa saker finns och att information uppdateras. Vi driver ofta projekt i projekten. Det kan handla om HR-frågor, om ekonomi eller IT. Sen är det inte vi som gör kodningen eller kalkylen. Men man kan lära sig enormt mycket av de som gör den också.

Tycker du om ditt jobb?

Absolut, eftersom jag är som jag är. Jag älskar att ha många bollar i luften. Jag kan inte se mig själv ha ett jobb där jag ska göra samma sak varje morgon klockan åtta eller klockan nio. Det ska finnas möjligheter att utvecklas och mitt jobb är otroligt varierande med stort och smått där vi är med från start till mål i olika projekt.

När skrattade du senast på jobbet, gör du det på hemmakontoret?

Oh, ja. Jag skrattar varje dag, även nu. Vi har ju så många möten och jag har sköna kollegor och det är en skön atmosfär på jobbet.

Följ Abrar Khartabil här.

Vill du synas på vår Instagram? Kontakta theresia.viska@akademssr.se. 

FAKTARUTA

Namn: Abrar Khartabil

Yrke: Projektkoordinator på Nordea

Fritidsintressen: Som småbarnsföräldrer dröjer det lätt mellan intressena. Men jag tycker om att lyssna på musik, att simma när jag kommer igång med det, jag tycker om basket, men det var länge sen.