Nya avtal med Almega Vårdföretagarna

Akademikerförbundet SSR har förhandlat fram Flexpension för dig som jobbar i något av Almega  Vårdföretagarnas medlemsföretag. Ett bättre pensionsavtal.

 

Vi har under flera år jobbat för att få till Flexpension i den privata vårdsektorn, vilket blir alltmer förekommande på arbetsmarknaden. Det är så glädjande att vi nu har landat ett avtal som medför förbättrade pensionsvillkor för våra medlemmar inom vårdföretagen, säger Mea Strömberg ombudsman på Akademikerförbundet SSR

Tillsammans med andra fackförbund har vi förhandlat fram bättre avtal på ett antal områden; Företagshälsovård, Vård, behandling-och omsorgsverksamhet samt Äldreomsorg (ofta benämnt som D-, E- och F-avtalen) med Almega Vårdföretagarna. Avtalet innebär förbättrad tjänstepension samt möjlighet att gå ner i arbetstid vid 62-års ålder i pensioneringssyfte. Pensionsavsättning fortsätter då utifrån tidigare sysselsättningsgrad även om du jobbar deltid.

Överenskommelse har också tecknats om att tillsammans med arbetsgivaren fortsätta det påbörjade arbetet med uppdraget att hantera EU:s Arbetstidsdirektiv, i vardagligt tal kallat ”Dygnsvilan” så det utifrån givna förutsättningar kan anpassas till berörda branscher och säkerställa rätten till återhämtning efter arbetspassen.

Vi har också fått till en förbättring av ersättningar för OB, förskjuten arbetstid och beredskap. Dessa ersättningar höjs från den 1 juli 2023 med 4, 1% och från 1 juli 2024 med ytterligare 3, 3 %, en viktig framgång, säger Mea Strömberg.