Så engagerar sig Strängnäs lokalförening i kampanjveckan

I Strängnäs kommun bjuder lokalföreningen in till en lunchföreläsning om vad som behövs för att säkra kompetensen under kampanjveckan. ”Vi hoppas få till en bra diskussion och att medlemmarna ska känna sig omhändertagna” säger Michaela Kindlund, familjevägledare och ordförande i lokalföreningen. Läs intervjun med Michaela och få tips på hur ni kan engagera er i kampanjveckan!

Berätta mer – vad ska ni göra för era medlemmar under Kampanjveckan?

Vi har bjudit in till en lunchföreläsning med Ursula Berge, förbundets samhällspolitiska chef, om hur vi kan säkra kompetensen. Det är en högaktuell fråga, inte bara för oss i Strängnäs – många socialkontor har svårt att få och behålla personal. Hur ska vi göra för att behålla de som är erfarna och för att nyexaminerade ska stanna kvar i yrket? Vi hoppas få till en bra diskussion och få tillfälle att ta hand om våra medlemmar!

Hur förbereder ni er rent praktiskt?

Vi har bokat en lokal och kommer att titta på den digitala föreläsningen tillsammans där. Vi har redan bjudit in våra medlemmar i kommunen och de får ta med sig en eller två kompisar, på så sätt hoppas vi kunna rekrytera nya medlemmar också. Vi kommer att bjuda på lunch, dela ut profilprodukter och information om hur man går med i Akademikerförbundet SSR.

Vad har du för tips till andra föreningar som vill engagera sig i kampanjveckan?

Kör bara kör! Det är lätt att göra rätt – förslag på föreläsningar, mallar för hur du skriver en inbjudan, och listor till medlemmar som du kan använda för utskick finns på förtroendevalda-sidorna på webben – och har man frågor är det bara att ringa rådgivningen!

Kampanjveckan 2023

Kampanjveckan 2023 går av stapeln 13-17 november. Då arrangeras medlemsaktiviteter över hela landet utifrån förbundets två fokusområden Säkra kompetensen och Öppet demokratiskt Sverige.

Läs mer om kampanjveckan här!