Inställt - Utbildning i likabehandling och lönekartläggning i Stockholm

Syftet med utbildningen är ett stärka fackligt förtroendevalda i arbetet med likabehandlingsfrågor utifrån diskrimineringslagstiftningen och arbetet med att upprätta, tillämpa och ifrågasätta lönekartläggningar.

Utbildningen vänder sig till förbundets förtroendevalda inom alla sektorer som löneförhandlar och/eller sitter i samverkan kring lönekartläggningar och likabehandlingsfrågor.
Vi VILL att du har gått facklig bas- och fortsättningsutbildning samt även HÖK-grundkurs om du är förtroendevald inom kommun och region. Sprid gärna denna inbjudan till de förtroendevalda som är berörda.

Datum och tid

13 maj kl 09:30:00-17:00 (fika från kl 09:00)
14 maj kl 08:30-16:00

Plats

Saturnus Konferens Slussen, Hornsgatan 15 i Stockholm.

Anmälan

Anmäl dig senast 24 april 2020 genom att klicka HÄR och glöm inte att anmäla eventuella allergier eller önskemål om specialkost.
OBS! Du ska få en bekräftelse på att vi tagit emot din anmälan till din e-post. Var uppmärksam på att du får den, det är den mejladressen vi kommer ha fortsatt kommunikation med. Besked om du får plats kommer under vecka 18. Boka inga resor innan dess. Du får instruktion för bokning av resor i bekräftelsen.

Program

Dag 1
• Vad är likabehandling
• Diskrimineringslagen
• Aktiva åtgärder

Dag 2

• Vad är lönekartläggning
• Arbetsvärderingsarbete
• Fackets roll i lönekartläggningar

Kursledare

Maja Rajs och Malin Fröjmark, ombudsmän på SSR med likabehandlingsfrågor som specialområde.

Akademikerförbundet SSR står för samtliga resekostnader och bjuder på måltider på plats under kursdagen. Som förtroendevald har du rätt till ledighet med bibehållen lön med stöd av Förtroendemannalagen§ 6-7. Inget traktamente utgår.

Middag på kvällen den 13 maj kommer erbjudas, anmäl intresse på anmälningssidan.

Ni som har en enkel resväg som överstiger 1,5 timme, från hemmet, erbjuds hotellövernattning. Vi bokar hotell!

Frågor om kursen kan ställas till lena.dimitriadou@akademssr.se

Välkommen!
Akademikerförbundet SSR