Föreläsning: Den besvärliga mångfalden

Välkommen till föreläsning med Qaisar Mahmood som är författare, tidigare utredare och chef i offentlig sektor. Vi börjar klockan 14.00 med föreläsning och avrundar med gemensamt mingel och möjlighet till nätverkande.

Föreläsningen är vänder sig till dig som är beteendevetare, personalvetare, HR-medlem eller chef. Övriga medlemmar är välkomna att delta i mån av plats.

Olika hudfärg, en symbol med religiös betydelse, olika kön. Så kanske det ser ut när din organisation ska välja en bild för att symbolisera ert mångfaldsarbete. Den demografiska mångfalden är dock inte den besvärliga. Det handlar i grunden om hur vi människor fungerar och hur vi ser på olikhet. Våra nedärvda reflexer och beteenden är svåra att överbrygga eftersom det är de snabba delarna av vår hjärna som styr oss. Vi reagerar fortfarande som på savannen och bedömer faror. Energiåtgången för att samlas med sina likar är mindre än om vi ska jobba med olika. Men vi kan och måste träna upp förmågan att arbeta med mångfald.

Mångfald är svårt och samtidigt nödvändigt. Komplexa verksamheter och innovation kräver olika erfarenheter, olika kompetens, olika perspektiv och förmågan att samarbete så att olikheterna tas tillvara.

Qaisar Mahmood har skrivit boken Den besvärliga mångfalden, där han beskriver varför vi behöver anstränga oss för att få till en funktionell mångfald och han ger konkreta verktyg.

Tid: Fredag 3 april klockan 14:00 - 15:30.
Plats: Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm.

Anmäl dig här senast 20 mars!

Ta gärna med en kollega som inte är medlem! Fyll då i detta via registreringsformuläret.

Intresset är stort så anmälan är bindande. Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta.

Har du frågor? Kontakta Lotta Forsström, lotta.forsstrom@akademssr.se

Varmt välkommen!