Svensk Chefsförening - Chefsfredag: Vad innebär AI för chefen?

Välkommen till chefsfredag med en tankeväckande föreläsning av Pontus Strimling om digitalisering och AI som börjar kl 14 och därefter nätverkande mingel med dryck och tilltugg!

Chefsfredagen är kostnadsfri för dig som medlem.

Pontus Strimling är forskningsledare på Institutet för Framtidsstudier och biträdande föreståndare för Centrum för evolutionär kulturforskning. Han arbetar just nu med frågor om hur AI påverkar samhället, våra värderingar och normer.

Chefer är positiva till digitalisering och många har stora förväntningar på vad ny teknik kan innebära för verksamheterna, inte minst i effektiviseringar och minskad administration. Men en del är också oroliga för att nya modeller och robotar kan minska utrymmet för professionellt arbete. Hur arbetar vi sida vid sida med robotar inom HR, socialt arbete eller som chefer?

Vi är mitt uppe i digitaliseringen och det kommer nya funktioner i snabb takt. Det kan skapa stress och oro, ibland också merarbete i en redan pressad organisation. Särskilt om digitaliseringen inte är svar på de problem som finns eller fungerar smidigt med inloggningar och övrig verksamhet.

Vad vet vi om vad AI klarar av idag – är det en smart eller fortfarande ganska outvecklad teknik? Vad innebär tekniken? Hur ser utvecklingen ut och hur sprids digitalisering och AI inom olika områden? Vilka effekter kan det få? Hur gör vi för att ersätta rätt uppgifter med bra teknik och få mer tid för människor unika förmågor?

Pontus Strimling hämtar exempel ur sin forskning och beskriver utvecklingen av AI och mötet mellan teknik, experter, användare och samhälle med konkreta fallbeskrivningar. 

Tid: Fredag 28 februari klockan 14:00 - 16:30.
Plats: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

Anmäl dig här senast den 21 februari!
Ta gärna med en chefskollega som inte är medlem! Fyll då i detta via registreringsformuläret. Intresset är stort så anmälan är bindande. Anmäl om du får förhinder och ge någon annan chans att delta.

Har du frågor? Maila till lena.forsberg@akademssr.se

Varmt välkommen!
Svensk Chefsförening