Chefstidningen blir Sveriges största ledarskapsmagasin för akademiker

Flera nummer av Chefstidningen

Nu blir Chefstidningen Sveriges största ledarskapstidning för akademiker – ett resultat av en nysatsning som innebär ny ägare och större spridning inom Saco-förbunden. 

Från och med i vår kommer Akademikertjänsts dotterbolag Akademikermedia AB ta över driften av tidningen, vilket innebär att chefsmedlemmar och specialister i samtliga ägarförbund i Akademikertjänst får tidningen som en del i sitt medlemskap.

- Vi på Akademikerförbundet SSR är väldigt glada att kunna presentera den här lösningen som kommer att bredda Chefstidningens läsekrets. Vi vet att tidningen är till nytta för våra medlemmar och att den, liksom vår Chefsförening, kan medlemmarnas profession. Genom sin journalistik kan de bidra med ny kunskap, säger Lars Holmblad, förbundsdirektör på Akademikerförbundet SSR, som tidigare ägt tidningen.

Förutom medlemmar i ägarförbunden finns ett antal grupprenumerationer med andra förbund utanför ägarkretsen. Nysatsningen medför en ny digital plattform samt större upplaga på cirka 50 000 exemplar, med 8 utgåvor per år. 

Produktionen av tidningen förändras inte utan ligger kvar på tidningsbolaget A4, med nuvarande chefredaktör som ansvarig utgivare.

- Vi vill inspirera våra läsare, och förhoppningsvis hjälpa dem att utvecklas som chefer. Vårt fokus ligger på att förmedla kunskap och erfarenheter från arbetsplatser och lärosäten runt om i landet, säger chefredaktör Helene Claesson Jennische.

Läs mer på Chefstidningens hemsida